Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας – Καθυστερούν οι αποζημιώσεις και 180.000...

Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας – Καθυστερούν οι αποζημιώσεις και 180.000 στρέμματα μένουν ακαλλιέργητα

 

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα, Τετάρτη, οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν καταστραφεί μετά τις πλημμύρες.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι «δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους, καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους παραγωγής».

Σύμφωνα με τους ίδιους, στη Θεσσαλία, παραμένουν μια σειρά από προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη.

Η εξόφληση των αποζημιώσεων έχει ανακοινωθεί ότι θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, την ίδια ώρα που 180.000 στρέμματα στον νομό Λάρισας παραμένουν κάτω από τα νερά, στους υπόλοιπους νομούς δεν έχουν καταστεί καλλιεργήσιμα χιλιάδες στρέμματα».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Ε- 65 προχώρα η Ελληνική Αστυνομία, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για λόγους ασφαλείας, εκτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στα ακόλουθα σημεία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65:

•             Α/Κ Προαστίου (97,3 χ/θ) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία (εκτροπή της κυκλοφορίας προς Επ.Ο. Προαστίου – Αγίας Τριάδας):

–              όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγίας Τριάδας με τον Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κίνηση στην Επ. Οδό Προαστίου – Αγίας Τριάδας – Καρδίτσας και ακολούθως στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου και είσοδος στον Ε-65 από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

•             Α/Κ Ανάβρας (60,9 χ/θ) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα (εκτροπή της κυκλοφορίας αυτής προς Επ.Ο. Ανάβρας – Κέδρου):

–              όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Ανάβρας προς τη συνδετήρια οδό του Ε-65 με Κέδρο – Ανάβρα.

–              για τα οχήματα που κινούνται προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται προς Καλλιφώνι – Αγιοπηγή – Καρδίτσα.

–              για τα οχήματα που κινούνται προς Σοφάδες – Λάρισα, η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω της Επ. Ο. Ανάβρας – Φίλιας – Μαυραχάδων – Σοφάδων