Επέστρεψε στα μέτωπα της φωτιάς ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστος Λάμπρης, που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη αλλεργικό σοκ.

Ο κ. Λάμπρης, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη αλλεργικό σοκ και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Λάμπρης επέστρεψε στο πεδίο, επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η μάχη στο μέτωπο του Έβρου συνεχίζεται και νωρίτερα οι κάτοικοι της Λευκίμμης κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Τυχερό.

Σε Λευκίμμη και Προβατώνα το ενεργό μέτωπο συνεχίζει να καίει για 16η μέρα στην περιοχή. «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεγα-πυρκαγιά σε συμπαγές δάσος, που ξεκίνησε από 19 φωτιές», δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι» ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι όλα τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ένα συμπαγές δάσος με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά.

Όπως τόνισε η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας και θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Θέλοντας να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνδρες της πυροσβεστικής ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι πολλές φορές μπαίνουν μέσα στο πυκνό δάσος σε έρποντας προκειμένου να κάνουν την κατάσβεση.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2/9, δόθηκε εντολή εκκένωσης της Λευκίμμης προς το Τυχερό. Στα μέτωπά του Έβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 8 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων.

Οι εστίες σε Σουφλί και Δαδιά είναι σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ, Γιαννούλη, ενώ από νωρίς το πρωί της Κυριακής 3/9, μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί ότι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή είναι πολύ υψηλός.