Εξομολογητικός για την πολιτική, αλλά και για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αλλάζοντας την στάση ζωής του μετά την ασθένεια, ήταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική εκπομπή.

“Εγώ θα ήμουν αυτός που δεν πάθαινε ποτέ καρκίνο, αν ευθύνεται η διατροφή. Τρώω σαλάτες και φρούτα και δεν τρώω ποτέ τηγανητά. Τρώω λίγο κρέας, τρώω πολύ ψάρι. Δηλαδή όλα αυτά που θα σου πει ένας διατροφολόγος να κάνεις για να είσαι καλά”, ανέφερε.

“Ο καρκίνος υπήρξε κι εγώ είδα ότι έκανα το σωστό, αλλά από τότε έχω μια μανία όταν βλέπω έναν φίλο που κάνει το λάθος, να επιμείνω να κάνει το σωστό. Θυμώνω και πάρα πολύ ακόμα με μάγειρες, γιατί δεν μπορείς να καθοδηγείς τον άλλον σε κάτι που είναι διατροφική βόμβα για τον οργανισμό του”, είπε αρχικά σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Happy Day.

 Η διαχείριση της μάχης με τον καρκίνο και οι δύσκολες στιγμές

«Το “γιατί Θεέ μου;” το λες για πολλές μέρες και νύχτες και δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που έχει συμβεί. Κοιτάς τον ουρανό και λες “γιατί σε εμένα;”. Τι έκανα εγώ, αν έφταιξα και τι άλλο έφταιξε.

Σημασία έχει ότι, αν μείνεις σε αυτό, θα προσθέσεις επιβαρυντικά πράγματα για την υγεία σου. Ο τρόπος να βγεις από αρρώστιες και από τον καρκίνο είναι να έχεις μια θετική ματιά στο μέλλον χωρίς να διακόπτεις τα ωραία πράγματα της ζωής, που μπορεί να είναι ο έρωτας, η γυμναστική, το καλό φαγητό», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη διαχείριση των συναισθημάτων του κατά τη διάρκεια της μάχης που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του πατέρα του και το μόνιμο άγχος

Και άλλη φορά έχει μιλήσει για το πώς άλλαξε όλο αυτό τη ζωή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Είχε πει συγκεκριμένα: «Αυτό δεν άλλαξε ιδιαίτερα το αξιακό μου σύστημα γιατί λίγο καιρό πριν με είχε πληγώσει ο θάνατος του πατέρα μου που έφυγε 62 χρονών. Ήξερα ότι ο θάνατος είναι κάτι που υπάρχει εκεί στη γωνία και μας απειλεί όλους. Επηρεάστηκε η ζωή μου από αυτό αλλά δεν έχω καταφέρει να αλλάξω το μόνιμο άγχος που έχω για τη ζωή».

Πως διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο Στ. Θεοδωράκης είχε επίσης μιλήσει στην εκπομπή «Στούντιο 4», μεταξύ άλλων, για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τον τυχαίο τρόπο με τον οποίο τον ανακάλυψε.

«Ο καρκίνος ήταν ένα πολύ δύσκολο μάθημα που ήρθε απότομα. Έχει πλάκα αυτό, δεν το έχω ξαναπεί. Έκανα ως αρχηγός περιοδεία στο Γενικό Ναυτικό Νοσοκομείο και ένας νεαρός γιατρός μου λέει “να κάνουμε ένα τεστ”; Του λέω “Άσε με τώρα”. Δεν ξέρω γιατί μου το είπε. Με ρωτάει “έχεις κάνει PSA τώρα τελευταία;”. Του λέω “δεν ξέρω”. Και με παίρνει σχεδόν “βίαια” και με πάει για τεστ.

Με παίρνει τηλέφωνο την επόμενη μέρα και μου λέει “μπορείτε να ξαναέρθετε να κάνετε την εξέταση γιατί έχει γίνει λάθος”;. Μου λέει “Είναι ένα νούμερο που δεν μπορεί να υπάρχει”. Πήγα την επόμενη μέρα, έκανα εξέταση και ήταν ένας καρκίνος πολύ επιθετικός. Αλλά όλα είναι καλά. Δεν πιστεύω εγώ στα θεϊκά. Αυτός όμως είναι ένας άνθρωπος που μας θύμισε ότι αυτά δεν τα αφήνουμε, πρέπει να τα ελέγχουμε”.

Η πολιτική και τι είναι τίμιο

Μιλώντας για την πολιτική επισήμανε:

«Και ο τρόπος που μπήκα και ο τρόπος που βγήκα από την πολιτική ήταν λίγο πρωτότυπος και μη αναμενόμενος. Δεν είχα σκοπό να μείνω στην πολιτική για να παίξω ένα πολιτικό ρόλο. Ήθελα να πω μια δική μου πρόταση, την είπα.

Όσο αυτή η πρόταση ακουγόταν ήμουν εκεί, όταν έπαψε να ακούγεται έφυγα. Αυτό είναι το τίμιο».