Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχτηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στη Γρανίτσα Αγράφων, όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα, μια εν ψυχρώ αδελφοκτονία με θύμα έναν 51χρονο κτηνοτρόφο.

Οι αστυνομικοί πλέον εξετάζουν τους λόγους για τους οποίους ο 54χρονος -οικοδόμος στο επάγγελμα- σκότωσε με καραμπίνα τον 51χρονο κτηνοτρόφο αδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαβιβαστικό που συνέταξαν οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι τα δυο αδέρφια έρχονταν συχνά σε λεκτική αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα, για προσωπικούς λόγους.

Χθες το μεσημέρι, τα δυο αδέρφια είχαν πάει σε καφενείο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στο πατρικό τους, όπου διαμένουν με τη μητέρα τους. Την ώρα που έτρωγαν, για αδιευκρίνιστο λόγο ξεκίνησαν ξανά να καβγαδίζουν και τότε ο 54χρονος πήρε την καραμπίνα και τρία φυσίγγια και πυροβόλησε σε ευθεία βολή, από απόσταση 5 μέτρων το θύμα, με συνέπεια να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το ιστορικό χωριό Γρανίτσα Ευρυτανίας, πατρίδα του λογοτέχνη Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το τραγικό συμβάν από τον τρίτο αδερφό της οικογένειας. Σύμφωνα με κάποιες πηγές το 51χρονο θύμα ήταν σε κατάσταση μέθης όταν διαπληκτίστηκε με τον δράστη -όμως δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατάσταση του θύτη.

 

Σκότωσε και το άλογο του αδερφού του

Ο 54χρονος δράστης, που πυροβόλησε τον αδερφό του μπροστά στα μάτια της ανήλικης συγγενούς (δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν ήταν η κόρη κάποιου) του θύματος, σκότωσε και το άλογο του αδερφού του! Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να έγινε πρώτα η θανάτωση του αλόγου και να ακολούθησε ο καβγάς.

Σύμφωνα με το MEGA, που υποστηρίζει αυτή την εκδοχή, ο 51χρονος ζήτησε τον λόγο για τα πυρά που εξαπέλυσε ο αδερφός του κατά του αλόγου και τότε ο 54χρονος έστρεψε την καραμπίνα σε εκείνον και τράβηξε την σκανδάλη.

Επισήμως, η ΕΛΑΣ δεν γνωρίζει, ακόμα, αν η θανάτωση του αλόγου έγινε πριν ή μετά την αδελφοκτονία.

Όλοι οι συγχωριανοί τους είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί από αστυνομικούς του ΑΤ Κερασοχωρίου, που κατάσχεσαν και το φονικό όπλο, μια κυνηγετική καραμπίνα. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Καρπενησίου, ενώ η σορός του θύματος θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.