Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας, αδυνατώντας να πιστέψει πως είναι δυνατόν να πεθαίνει μια νέα κοπέλα από αμυγδαλίτιδα σε ένα τεράστιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με όλη την σύγχρονη υποδομή.

Ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού, αμέλεια, λανθασμένη αγωγή ή αδυναμία της επιστήμης να εντοπίσει την ρίζα της αιτίας του κακού;

Όλα αυτά θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, που διατάχθηκε από την εισαγγελία, αλλά τίποτε δεν μπορεί να παρηγορήσει τους γονείς της φοιτήτριας, η οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα και κατέληξε λίγες μέρες μετά.

Η άτυχη Εύη διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα στις 5/9 και έγινε η εισαγωγή της στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όμως, η κατάσταση της 20χρονης δεν βελτιωνόταν, με αποτέλεσμα να καταλήξει σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 13/9, καθώς έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια εξετάσεων. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την επαναφέρουν πραγματοποιώντας ΚΑΠΡΑ για 45 λεπτά, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα (15/9) η νεκροψία της άτυχης φοιτήτριας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, επειδή για το περιστατικό παρενέβη εισαγγελέας, η νεκροψία-νεκροτομή της 20χρονης θα γίνει σήμερα το πρωί (15/9) από ιατροδικαστή στα Ιωάννινα, ενώ παρών θα είναι και ιατροδικαστής από την Αθήνα, ο οποίος ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος.

Παράλληλα, κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη.

Πατέρας 20χρονης: Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη

Ο πατέρας της Εύης, όντας συντετριμμένος από την απώλεια της 20χρονης κόρης του, μίλησε με δάκρυα στα μάτια στο ίδιο μέσο και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εγώ αρχικά μιλάω σε εσάς, γιατί θέλω να προστατεύσω με τον χαμό του δικού μου παιδιού και τα υπόλοιπα παιδιά, ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί. Εμείς ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν. Αν ήξεραν, ενδεχομένως να το είχαν σώσει το παιδί. Φαντάζομαι με ακούνε πολλοί γονείς και τα παιδιά τους που σπουδάζουν.

Το κορίτσι μου ήρθε στα Ιωάννινα για να δώσει την εξεταστική του και μέσα σε 10 μέρες χάθηκε. Έπαθε μια αμυγδαλίτιδα, νοσηλεύτηκε αμέσως, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί βρισκόταν σε καλό νοσοκομείο και ότι όλα θα πάνε πολύ καλά, καθώς δεν είχε τίποτα το σπουδαίο για θεραπεία. Αντίθετα όμως ο πόνος στο παιδί δεν πέρασε, συνέχισε να έχει πυρετό, μέχρι που το χάσαμε για αυτόν τον λόγο.

Ο γιατρός με πήρε και με ειδοποίησε ότι χάθηκε το παιδί. Δεν μπορούσα να πω κάτι εκείνη τη στιγμή. Σου φεύγει η γη κάτω από τα πόδια. Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο για να δούμε από κοντά τον θεράποντα ιατρό της, για να μας μιλήσει και να μας πει ότι δεν κατάλαβε πώς χάθηκε το παιδί, καθώς περιμένει κι αυτός την ιατροδικαστική εξέταση. Μετά από εννέα μέρες νοσηλείας δεν κατάφεραν ποτέ να βρούνε τι είναι αυτό που κρατούσε το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση, οπότε οι θεραπείες που του δώσανε μάλλον ήταν άκυρες».

Σε ερώτηση αν πρότειναν στο κορίτσι να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο νοσοκομείο, ο πατέρας επισήμανε ότι «δεν το έπραξαν ποτέ, μας καθησύχαζαν για την υγεία της ότι δεν κινδυνεύει, ότι ψάχνουν να δουν τι έχει και θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις».

«Μπαμπά, πονάει όλο μου το σώμα», τα τελευταία λόγια της 20χρονης

«”Μπαμπά, έχω πυρετό, πονάνε οι αμυγδαλές μου” έλεγε η κόρη μου. Μετά από μια κορτιζόνη ήταν καλύτερη η διάθεσή του, μας καθησύχαζε, μετά πάλι το παιδί επανερχόταν στην αρχική του κατάσταση, αυτά τα κλασικά σκαμπανεβάσματα, όχι όμως τόσο τραγικά.

Την τελευταία φορά που μίλησα με την κόρη μου μου είπε “μπαμπά, πονάει όλο μου το σώμα” και η εικόνα της ήταν κακή», ανέφερε ο πατέρας της 20χρονης στον Alpha σχετικά με την επικοινωνία που είχε με την κόρη του όσο αυτή νοσηλευόταν.