Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου “Γεννηματάς” νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα και σε σοβαρή κατάσταση ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι.

Άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν το ζεύγος από το φλεγόμενο διαμέρισμά τους τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (18/2). Ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται με εγκαύματα. Η σύζυγός  είναι διασωληνωμένη. Σήμερα έγινε γνωστό ότι διασωληνώθηκε και ο Μανώλης Μαυρομμάτης.

Η κατάσταση της υγείας του πρώην ευρωβουλευτή και της γυναίκας του θεωρείται κρίσιμη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο Μανώλης Μαυρομμάτης φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 18% του σώματός του, ενώ η σύζυγός του βρίσκεται σε ακόμα πιο κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα στο 40% του σώματός της και έχει τεθεί σε μηχανική υποστήριξη.

Αμφότεροι νοσηλεύονται στη μονάδα εγκαυμάτων και πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου.

Από αναμμένο μάτι κουζίνας ξέσπασε η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ξέσπασε η φωτιά το ζευγάρι κοιμόταν. Είχαν ξεχάσει σε αναμμένη κουζίνα μια κατσαρόλα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά, που εξαπλώθηκε πρώτα σε πλαστικά είδη και μετά στον υπόλοιπο χώρο.