Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τς 12 το μεσημέρι στις Κυκλάδες, ανοιχτά της Κύθνου και έγινε αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή 17 χιλιόμερα βορειο-βορειοανατολικά της Κύθνου. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 4,5 Ρίχτερ και το επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δονούσας. Άλλη εκτίμηση υπολόγισε τον σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ.

«Μικρή έκπληξη» χαρακτήρισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τον σεισμό 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:53 το πρωί ανοιχτά της Κύθνου.

Σύμφωνα με τον διατελέσαντα διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτελεί έκπληξη λόγω του ότι η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Σεισμός στις 11.53 με προκαταρκτικό μέγεθος 4,4 και επίκεντρο 42 χλμ. δυτικά της Ερμούπολης Σύρου. Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά προάστια. Μικρή έκπληξη, γιατί η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.