Σαρωτικός με σφοδρές καταιγίδες προχωρεί από τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας προς τα ανατολικά, χτυπώντας το σύνολο της χώρας, ο ¨Γηρυόνης”  με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο άνθρωποι στο Αντίρριο και να υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία  των δρόμων.

Τα ξημερώματα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στα διόδια Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων για τον ίδιο λόγο και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Επίσης αποφασίστηκε η αναστολή των δρομολογίων του Προαστιακού από το Κιάτο προς τον Πειραιά και αντίστροφα.

Η Αττική δέχεται ανελέητο χτύπημα από την κακοκαιρία, αλλά υπάρχουν προβλήματα και σε άλλες περιοχές, όπως σε Κατερίνη, Τρίκαλα και Κορινθία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην παραλία της Κατερίνης, καθώς φούσκωσε η θάλασσα και μεγάλες ποσότητες νερού εισχώρησαν στο αστικό ιστό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή για εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραλίας, και έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας τους κατοίκους των κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται πιο πίσω, ώστε να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατό, αν κριθεί απαραίτητο.

Στο σημείο βρίσκονται μονάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ώστε να βοηθήσουν στον συντονισμό της επιχείρησης.

Στις περιοχές που πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται και ο Νομός Τρικάλων.Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώνονται καταιγίδες σε όλο το Νομό, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες.

Και δεύτερος νεκρός στο Αντίρριο

Νεκρό βρέθηκε και το δεύτερο άτομο που αγνοούνταν από το βράδυ στο Αντίρριο, όταν αναποδογύρισε σκάφος στο οποίο επέβαινε.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν έρευνες για να εντοπιστεί και το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στο σκάφος, όταν αυτό αναποδογύρισε από την κακοκαιρία. Στις 2 τα ξημερώματα είχε εντοπιστεί ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες του σκάφους που μετά από ώρες προσπαθειών, ανασύρθηκε νεκρός. Τις πρώτες πρωινές ώρες, έγινε γνωστό πως βρέθηκε και ο δεύτερος επιβάτης του ιστιοφόρου.

Το ιστιοπλοϊκό βρισκόταν στην ανατολική προβλήτα του Αντίρριου, όταν από τους ισχυρούς ανέμους αναποδογύρισε. Στο σημείο έσπευσαν δύτες από τη Πάτρα, όπου για αρκετές ώρες ήταν δύσκολο να διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανθρώπων. Αφού πρώτα κατάφεραν να ανασύρουν το πρώτο θύμα, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε ένας άνδρας από τους άνδρες της πυροσβεστικής και του λιμενικού.
Πηγή: iefimerida.gr