Προς πιο δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις παροχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σήμερα το απόγευμα θα αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, στην Αθήνα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με την επιτροπή των αγροτών, δεν έφεραν ικανοποίηση στους δεύτερους, που θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και θα προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειές τους.

Εκφράζονται προθέσεις για κλείσιμο εθνικών οδών, ακόμη  και για κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Από τον μπλόκο του Πλατυκάμπου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Γιάννης Κουκούτσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πραγματοποίηση νέας πανελλαδικής σύσκεψης, όπου οι αγρότες θα μελετήσουν τα μέτρα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός και αντίστοιχα θα αποφασίσουν για κλιμάκωση ή όχι του αγώνα τους.

Σήμερα, στις 17.00  αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στον Πλατύκαμπο, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση, από τα μέλη της επιτροπής που βρέθηκαν στην Αθήνα.

Να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα

Σε δηλώσεις του πάντως χθες, το μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι, «πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες».
Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες για τη Θεσσαλία

Παράλληλα, ο κ. Κουκούτσης ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε νέα συνάντηση με κλιμάκιο αγροτών από τη Θεσσαλία για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στο τραπέζι, θα είναι αυτό των παρακάρλιων περιοχών, αλλά και των κατεστραμμένων αγροτικών εκτάσεων από τις κακοκαιρίες του φθινοπώρου.

Πάντως, η ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει «κλειδώσει», αναμένεται όμως να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα κι αφού ο κ. Μητσοτάκης επιστρέψει στη χώρα από προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό.