Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ φωταγωγήθηκε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης…

Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ φωταγωγήθηκε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης (11/10), η Βουλή των Ελλήνων, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας να εκφράζει από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή της μετά τις επιθέσεις από τη Χαμάς.

Η κίνηση αυτή, όπως και αντίστοιχες σε μνημεία χωρών του εξωτερικού, γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον ισραηλινό λαό.

Η δήλωση Τασούλα

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, έκανε μάλιστα την ακόλουθη δήλωση:

«Μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία.

Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα».

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, ευχαριστώντας τη χώρα μας.

Το άρθρο Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγήθηκε στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.