Τι συνέβη με την περίπτωση του 17χρονου Ταξιάρχη στη Λέσβο, η μεγάλη βελτίωση της υγείας του οποίου αποδίδεται σε ένα μικρό θαύμα:

Πολλοί στο νησί μιλούν πραγματικά για θαύμα, αφού ο 17χρονος επανήλθε από κώμα μετά από μήνες και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στο χωριό Στύψη. Ο Ταξιάρχης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκινά να επιστρέψει με το μηχανάκι του στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη.

Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μπαίνει στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώνεται.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη και λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση, όπου του αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Την ημέρα της γιορτής του

Την ώρα που όλοι προσεύχονταν για να αποτραπεί το επερχόμενο τέλος ενός 17χρονου παιδιού, ο εγκέφαλος του Ταξιάρχη αρχίζει να αντιδρά. Στις 8 Νοεμβρίου, τη μέρα της γιορτής του, μεταφέρεται, μετά από ενάμιση μήνα στην Εντατική, σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα, εγκεφαλικά ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, όπου θα ακολουθήσουν μία ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

Ανακοίνωση του ΕΟΜ για τον 17χρονο Ταξιάρχη

Σημειώνεται ότι αρχικά το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας stonisi.gr ανέφερε ότι η μητέρα του 17χρονου ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του νεαρού παιδιού.

Σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων πως ουδέποτε τέθηκε στην οικογένεια του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς, καθώς και πως ο ασθενής, παρά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου και ως εκ τούτου ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις προς επιβεβαίωση ή αποκλεισμό αυτού.