Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Δευτέρας (15/5), συγγενείς και φίλοι τον άτυχο Νίκο από τα Σφακιά Χανίων, που τα ξημερώματα έχασε τη ζωή του από καλώδιο που κόπηκε από μπαλωθιές.

Ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης μίλησε στο zarpanews.gr, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό περιστατικό που κόστιζε τη ζωή στον 25χρονο Νίκο.

«Κατά τις 12 η ώρα το βράδυ ήταν σε μια παρέα, επειδή έβαζαν δαχτυλίδι τα ξαδέρφια του. Το παιδί πηγαίνοντας να τους ξεπροβοδίσει, για αποχαιρετισμό “έπαιξε” δύο μπαλωθιές. Έτυχε οι σφαίρες να πάνε στο καλώδιο υψηλής τάσης , έπεσε το καλώδιο κάτω και πήραν φωτιά τα κλαδιά. Το παιδί πήγε να σβήσει τη φωτιά, πετώντας ένα μπουκάλι νερό. Πάτησε το νερό με το καλώδιο και έπαθε ηλεκτροπληξία. Στις 11 η ώρα ήμασταν μαζί. Όλα έγιναν στα 500 μέτρα από το σπίτι του, μέσα σε 5 λεπτά», τόνισε συντετριμμένος ο Δήμαρχος Σφακίων.

Να σταματήσει το “έθιμο” με τις μπαλωθιές

«Δεν είναι έθιμο αυτό. Έχουν καταστραφεί οικογένειες και εμείς μιλάμε για έθιμο», ανέφερε ο Δήμαρχος, αναφέροντας μάλιστα πως γίνονται ενέργειες και εκστρατείες προκειμένου να σταματήσει το συγκεκριμένο «έθιμο» που αρκετές φορές έχει βυθίσει στο πένθος την Κρήτη.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση του δήμου Σφακίων

«Συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι μπροστά στο τραγικό χαμό του αγαπημένου μας παιδιού, Νίκου Καγιαδάκη, δηλώνουμε τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη εκφράζοντας συγχρόνως τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η τραγική απώλεια ενός λαμπρού νέου μας, μας συγκλονίζει βαθιά! Ας είναι ελαφρύ το σφακιανό χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αντί στεφάνου εκ μέρους του Δήμου Σφακίων θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στο Κ.Υ Σφακίων. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Σφακίων», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο δήμος Σφακίων.

Θλίψη από φίλους για τον χαμό του 25χρονου

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του zarpanews.gr, με τον δικό τους τρόπο, κάποιοι φίλοι τον αποχαιρετούν με μηνύματα στα social media εκφράζοντας τον πόνο που νιώθουν. «Γιατί» αναρωτιούνται. «Ήταν πολύ νωρίς» γράφουν άλλοι. «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», αναφέρουν αρκετοί φίλοι του σε μηνύματά τους.

Δύσκολες οι ώρες για τους οικείους του «Καγιά», όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν. Όλοι είχαν ένα καλό λόγο για τον άτυχο 25χρονο που ένα θλιβερό έθιμο έκοψε το νήμα της ζωής του.