Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου προσφώνησε τον Βασίλη Κικίλια “υπουργό μπασκετμπολίστα” και εκείνος έσπευσε να του απαντήσει με επιθετικές διαθέσεις.-

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στα τηλεοπτικά στούντιο του ΣΚΑΪ, όταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου δέχθηκε επίθεση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, όπως καταγγέλλει ο ίδιος.

Η ένταση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του πρώην βουλευτή, προκλήθηκε όταν ο Μπ. Παπαδημητρίου τον χαρακτήρισε «μπασκετμπολίστα υπουργό».

Σύμφωνα με τα όσα γράφει, σε ανάρτησή του, ο κ. Παπαδημητρίου πίσω από τις κάμερες, ο κ. Κικίλιας κινήθηκε απειλητικά προς εκείνον. «Κινήθηκε προς το μέρος μου επιθετικά, αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν», έγραψε.

Το επεισόδιο δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία αν και οι δύο δεν ήταν στελέχη του ιδίου κόμματος και αν ο εν ενεργεία υπουργός δεν υπερέβαινε τα εσκαμμένα στη συμπεριφορά του, ανεξάρτητα από το αν προκλήθηκε ή όχι.  Ένας θεσμικός παράγοντας με κορυφαία υπουργική θέση δεν επιτρέπεται να χάνει την ψυχραιμία του, όπως σχολίαζαν πολιτικοί κύκλοι.

Αναλυτικά η ανάρτηση καταγγελία του Μπάμπη Παπαδημητρίου

“Υπήρξα, σήμερα το πρωί, πίσω από τις κάμερες, θύμα απειλών, ύβρεων και σωματικής σκοπούμενης βίας από τον Βασίλη Κικίλια.

Με αφορμή σχόλιό μου για την εκμετάλλευση, που συστηματικά κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προβεβλημένων και συμπαθών προσωπικοτήτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση του εξαιρετικού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο παρών στο στούντιο υπουργός -μπασκετμπολίστας στα νιάτα του-, όταν έπεσαν οι διαφημίσεις, εκτός αέρα δηλαδή, κατευθύνθηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων με άγριες διαθέσεις.

Αμέσως και σε απειλητικό τόνο, με κατηγόρησε ότι προσβάλω τους αθλητές και μου ζήτησε να μη τους πιάνω στο στόμα μου. «Κάτι παρεξήγησες» του είπα «και λυπάμαι γι αυτό». Συνέχισε όμως: «Τι είσαι; Ενα τίποτα» και άλλα ακατανόητα φώναζε ενόσω όλοι οι παριστάμενοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Δεν σταμάτησε εκεί. Κινήθηκε προς το μέρος μου επιθετικά, αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν.

Τίποτε δεν ήταν αρκετό για να συγκρατήσει τον μαινόμενο υπουργό “Προστασίας”. Οταν οι κάμερες άνοιξαν και πάλι, μόνος πλέον στο στούντιο, έκανε μια βαρύγδουπη δήλωση (την οποία φρόντισε να διανείμει εντός δεκαλέπτου), όπου με χαρακτηρίζει «τυχάρπαστο πολιτικό και δημοσιογράφο, που τρέχει να πάρει αυτόγραφο και μια φωτογραφία με κάποιο από αυτά τα παιδιά» και ταυτόχρονα με ύβρισε λέγοντας πως είμαι σαν κι αυτούς που «δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».

Πρόκειται για απαράδεκτη, αναίτια, βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά. Ένας υπουργός που υβρίζει δημοσιογράφο, για να παραλείψω τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο. Είναι καθήκον και δικαίωμά μου να σχολιάζω ελεύθερα και είναι δική του η επιλογή να κρύβεται πίσω από τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.

Δεν καταλαβαίνω τι προσβλητικό υπάρχει επειδή είπα ότι είναι κι αυτός μπασκετμπολίστας;

Ισως τελικά έπρεπε να έχω χάσει την ψυχραιμία μου, οπότε εγώ μεν θα είχα φάει καμία κι εκείνος, υποθέτω, το υπουργικό του κεφάλι. Ας κάνει τη σοβαρή δουλειά που του ανάθεσε ο Πρωθυπουργός κι ας μάθει να σέβεται τους άλλους…”

Τι ισχυρίζεται ο Β. Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας

Την έντονη ενόχλησή του εξέφρασε στον αέρα της εκπομπή του ΣΚΑΙ, “Σήμερα”, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος, Μπάμπης Παπαδημητρίου ο οποίος ήταν νωρίτερα από εκείνον στην εκπομπή κατά την αποφώνησή του χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό “υπουργός μπασκετμπολίστας” για τον κ. Κικίλια.

Ο Υπουργός πολιτικής προστασίας με το που μπήκε στην εκπομπή ζήτησε το λόγο και τόνισε:

“Είχατε τρεις σχολιαστές εδώ, ο ένας από αυτούς ήταν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου. Βουλευτής για ένα φεγγάρι, σχολιαστής των τηλεοράσεων και του ραδιοφώνου.

Διάλεξε στην αποφώνησή του και όταν είπατε ότι είμαι καλεσμένος εδώ ως υπουργός πολιτικής προστασίας να πει κατά την άποψή μου με τρόπο υποτιμητικό και προσβλητικό ο μπασκετμπολίστας υπουργός.

Για του λόγου το αληθές είμαι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών ιατρός ορθοπεδικός, αλλά και αθλητής της Εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Την έχω φορέσει αυτή τη φανέλα σε Εθνική Παίδων, Εφήβων, Νέων και Ανδρών με τιμή.

Δε θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κανείς αθλητής χρόνια και να κολλάει ένσημα έναντι σε κάποιους που δεν έχουν κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή τους.

Προσβάλει όλη την αθλητική οικογένεια. Ποια είναι αυτή η αθλητική οικογένεια; Αυτή που κάθε τυχάρπαστος πολιτικός και δημοσιογράφος τρέχει για να πάρει ένα αυτόγραφο και να βγάλει μια φωτογραφία κάθε φορά που ένα από αυτά τα παιδιά είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό άθλημα φέρνουν μια επιτυχία για τη χώρα.

Θα τον συμβούλευα δημοσίως να είναι πιο προσεκτικός για το πώς μιλάει για τους ανθρώπους αυτούς που αποτελούν κομμάτι της νέας γενιάς, αυτούς που ζητάμε να γυρίσουν πίσω από το εξωτερικό, αυτούς που τους ζητάμε να ψηφίσουν ενώ έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική.

Λόγω τέτοιων συμπεριφορών και τέτοιας νοοτροπίας αυτά τα νέα παιδιά μας αποστρέφονται, δεν ασχολούνται με την πολιτική, δεν ασχολούνται με τα κοινά και λένε πολλές φορές δικαίως ότι όλοι ίδιοι είστε”.