Μπλεγμένος σε σχοινιά, δίπλα σε ένα καλαδούρι (σημαδούρα σκάφους), πιθανόν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε, βρέθηκε πνιγμένος ο 11χρονος γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη στους Φούρνους Ικαρίας.

Ο 11χρονος Χρήστος Σταμούλης σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ήδη συγκεντρώσει το Λιμενικό, είχε φύγει το μεσημέρι στις 2 μ.μ. από το σπίτι του, και η μητέρα του στις 6 μ.μ. εμφανίστηκε στο λιμενικό τμήμα δηλώνοντας την εξαφάνισή του.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, το οποίο τελικά εντόπισε και ανέσυρε ένας πολίτης.

Το 11χρονο παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί για ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Το λιμενικό τμήμα των Φούρνων διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση.

Η μαρτυρία του δημάρχου

Σοκαρισμένος με την ασύλληπτη τραγωδία είναι ο δήμαρχος των Φούρνων Κορσεών της Ικαρίας Δημήτρης Καρύδης, είπε πως τον ενημέρωσε η μητέρα του μικρού Χρήστου κατά τις 17:00-17:30, όταν εκείνος ήταν πυρασφάλεια στο βουνό για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.

Η μητέρα του παιδιού είπε στον δήμαρχο ότι από τις 2 το μεσημέρι έχει χαθεί ο μικρός Χρήστος και αμέσως ενημέρωσε το Λιμεναρχείο. Οι προσπάθειες να βρουν το παιδί ήταν άκαρπες.

Ο δήμαρχος, με μεγάφωνο, πληροφόρησε τον κόσμο για την εξαφάνιση του παιδιού και έκανε έκκληση αν κάποιος έχει δει το παιδί να ενημερώσει το Λιμεναρχείο.
Ο 11χρονος εντοπίστηκε νεκρός δίπλα σε σημαδούρα

Μια ομάδα νεαρών από τους Φούρνους έπεσε στη θάλασσα λίγο αργότερα και εντοπίστηκε ο 11χρονος μπλεγμένος στα σχοινιά, δίπλα σε ένα καλαδούρι (σημαδούρα σκάφους), πιθανόν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε.

Όταν το παιδί ανασύρθηκε από τη θάλασσα, ο κόσμος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει να έρθει γιατρός.

Στη συνέχεια, ο γιατρός μετέβη στο σημείο και έκανε τεχνητή αναπνοή στον 11χρονο χωρίς επιτυχία. Το αγόρι διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ανείπωτο το δράμα του ηθοποιού

Ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης έγινε αγαπητός από τους ρόλους του σε σειρές όπως οι «Δύο ξένοι». Σε περσινή συνέντευξή του δήλωνε πως προτεραιότητά του είναι το παιδί του.

«Ο πιο σημαντικός ρόλος μου ήταν του πατέρα. Ήθελα πολύ πρόβα για να τον παίξω. Είναι 10 ετών. Τον γιο μου τον παίρνω τα Σαββατοκύριακα, αλλά δεν μου φτάνουν μόνο δύο ημέρες που τον έχω», έλεγε.