Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor» με σημαία Κομόρες, που βυθίστηκε χθες κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ χθες εντοπίστηκε στο σημείο του ναυαγίου η σορός ενός ατόμου που πιθανόν είναι μέλος του πληρώματος του πλοίου, καθώς σήμερα αναμένεται η ταυτοποίησή του.

Επίσης διεσώθη από το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ένας Αιγύπτιος, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Οι προσπάθειες των μελών των διασωστικών ομάδων είναι αξιοθαύμαστες, καθώς κατέβαζαν “καλάθι” για την επιβίβαση του ναυαγού, ενώ συνέχιζαν να “χτενίζουν” την περιοχή υπό αντίξοες συνθήκες.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (ένας Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ πιθανόν να υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου, που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο έμπαιναν νερά από το Σάββατο, αλλά γίνονταν προσπάθειες άντλησης και υπήρξε καθυστέρηση στην αναζήτηση βοήθειας με το σήμα κινδύνου. Όταν ξέσπασε η δυνατή καταιγίδα με τους σφοδρούς ανέμους ήταν πλέον αργά.

Χθες το πρωί ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday, σε παραπλέοντα σκάφη, αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο διεξάγονται από το πρωί έρευνες από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο και παραπλέοντα πλοία.