Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Γιαπίλη στην Κω, καίγοντας θάμνους σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, κοντά στο Λοφάκι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17.10 του Σαββάτου και κοντά βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ στο σημείο σπεύδουν συνεχώς δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω προκειμένου η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο καθώς εκφράζονται φόβοι επέκτασής της λόγω έντονων ριπών απ’ τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το απόγευμα μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Γιαπίλη κοντά στον Λοφίσκο, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Γιαπίλη νήσου Κω παραμείνετε σε ετοιμότητα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. http://bit.ly/429cngB».

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.