Η απαγόρευση της χρήσης ρακετών σε συγκεκριμένες παραλίες έφερε και την επιβολή των πρώτων προστίμων στην Αττική.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Mega ο αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Αντώνης Κουσαθανάς έχουν ήδη επιβληθεί φέτος 15 πρόστιμα εκ των οποίων το 1/3 έχει πληρωθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε φάση ενστάσεων.

Η απαγόρευση της χρήσης ρακετών ειδικά στο Καβούρι οφείλεται σε κανονισμό που προβλέπει να μην γίνεται σε οικιστικό χώρο. «Τα σπίτια είναι στα 15 μέτρα» είπε ο κ. Κουσαθανάσης. Πρόκειται για έναν κανονισμό που ίσχυε από το 2010 (οπότε το πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ) το οποίο το επανέφερε η δημοτική αρχή το 2019-2021, κατεβάζοντας το πρόστιμο στα 1.000 ευρώ.

Η απαγόρευση αφορά σε δύο μόνο από τις παραλίες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι και τον όρμο Ματσελιώτη.

Διαταράσσεται η ηρεμία των κατοίκων

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από το 2006 σε τρεις παραλίες που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή. «Το εθνικό άθλημα της ρακέτας από το πρωί μέχρι το βράδυ» διαταράσσει την ηρεμία των κατοίκων του συγκροτήματος.

«Ναι μεν στην παραλία διασκεδάζουμε αλλά όχι εις βάρος της ηρεμίας των μόνιμων κατοίκων» είπε ενώ πρόσθεσε ότι από το 2019. έχουν κοπεί 25 πρόστιμα.

Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και σε παραλίες άλλων δήμων, ενώ καλό θα ήταν να ισχύει η απαγόρευση όπου υπάρχουν αρκετοί πολλοί λουόμενοι, οι οποίοι αναγκάζονται να ανέχονται κάποιους δήθεν τενίστες, που παίζουν ρακέτες πάνω από τα κεφάλια τους ή μπροστά στα πόδια τους σηκώνοντας άμμο και κουρνιαχτό.