Βαθαίνει το ρήγμα στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις! O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε στο Ισραήλ,…

Βαθαίνει το ρήγμα στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις! O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε στο Ισραήλ, λέγοντας ότι δεν συμπεριφέρεται «ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας το ως «οργάνωση», εκεί όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέες επιδρομές σήμερα (11/10) σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς.

Μετά από την πολιτική των ίσων αποστάσεων ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των Παλαιστινίων, ενώ το τελευταίο 24ωρο εξαπέλυσε διαδοχικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και κατά του Ισραήλ.

Είπε πως η ανθρωπότητα κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στη σφαγή. Ταυτόχρονα; Προτείνει λύση δύο κρατών!Τι είπε μεταξύ των άλλων;

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά πως, αν συμπεριφέρεται ως οργάνωση μάλλον παρά ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας τις «επονείδιστες μεθόδους» του ισραηλινού στρατού.

«Να βομβαρδίζεις κοινότητες αμάχων, να σκοτώνεις αμάχους, να εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια και να προσπαθείς να τα παρουσιάζεις αυτά ως κατορθώματα δεν μπορεί να είναι παρά αντίδραση μιας οργάνωσης και όχι ενός κράτους», επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος, που χρησιμοποιεί συνήθως τον όρο «οργάνωση» για να χαρακτηρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους συμμάχους της, στη Δύση.

«Πιστεύουμε πως ο πόλεμος πρέπει να έχει μια ηθική και πως οι δύο πλευρές οφείλουν να τη σέβονται.Δυστυχώς, αυτή η αρχή παραβιάζεται σοβαρά στο Ισραήλ και στη Γάζα», είπε ακόμη, καταγγέλλοντας τις «δολοφονίες αμάχων στο ισραηλινό έδαφος», καθώς και «την τυφλή σφαγή αθώων στη Γάζα που υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς».Επιθέσεις κατά Κούρδων

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών του PKK στη Συρία και στο Ιράκ.

«Έχουμε ήδη εντείνει τις αεροπορικές επιχειρήσεις μας και θα συνεχίσουμε και θα δείξουμε στους τρομοκράτες ότι μπορούμε να τους αφανίσουμε σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, η οποία εξαπέλυσε σειρά βομβαρδισμών από την 1η Οκτωβρίου σε αντίποινα για επίθεση, που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην Άγκυρα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).Στο μεταξύ, φωτιά έχει πάρει και το διπλωματικό παρασκήνιο.

Τη στήριξη του στο Ισραήλ εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε επικοινωνία, που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν, Νετανιάχου με τον Μπάιντεν να εξαπολύει επίθεση κατά της Χαμάς.

Υποστήριξη στο Ισραήλ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση…Πλέον, όμως, ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε πλέον ξεκάθαρη θέση και εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ λέγοντας πως οι Παλαιστίνιοι έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες και πως παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.Το άρθρο Πρωτοφανής επίθεση-«Πυρά» Ερντογάν κατά των Ισραήλ και ΗΠΑ: «Κάνετε τα στραβά μάτια μπροστά στη σφαγή» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.