Τοπικός ισχυρός ανεμοστρόβιλος, που χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές φαινόμενο, χτύπησε  τα ξημερώματα της Κυριακής (7/1) το Αμόριο Σουφλίου, στον Έβρο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, στην πλατεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evros-news.gr, ο ανεμοστρόβιλος που είχε μεγάλη ένταση, ξεκίνησε από την είσοδο του χωριού και κινήθηκε παράλληλα στην εθνική οδό, τον κάθετο άξονα Αρδανίου – Ορμενίου, όπου έπληξε τα πάντα σε μια απόσταση αρκετών μέτρων.

Ξήλωσε τις στέγες σπιτιών που είναι οι περισσότερες κεραμοσκεπές, ξερίζωσε ή έσπασε δέντρα, παρέσυρε κάδoυς, έσπασε πινακίδες και τζάμια, ενώ σκόρπισε παντού κλαδιά, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

Επιτόπου βρέθηκαν την Κυριακή, ο Αντιδήμαρχος Ορφέα του δήμου Σουφλίου Μιχάλης Πιτιακούδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Χριστοδούλου, που έκαναν αυτοψία στην περιοχή.

Μάλιστα κάλεσαν άμεσα συνεργεία του δήμου Σουφλίου και με μηχανήματα ξεκίνησε ο καθαρισμός της περιοχής από τα υλικά και τα σπασμένα δέντρα. Παράλληλα κλήθηκαν οι μηχανικοί του δήμου Σουφλίου για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών. Με βάση αυτή θα υποβληθεί αίτημα για αποκατάσταση και αποζημιώσεις.

Στο Αμόριο βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, ενώ αργότερα έφτασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών Κώστας Βενετίδης, που ενημερώθηκε από τους Αντιδημάρχους του Σoυφλίου για τις εκτεταμμένες καταστροφές.

Οι ζημιές είναι πολλές στις στέγες αρκετών σπιτιών και επειδή βρισκόμαστε σε χειμώνα και αναμένεται να υπάρξουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι είναι έντονα προβληματισμένοι.

Μάλιστα αν και μεγάλοι σε ηλικία οι περισσότεροι, αναφέρουν πως κάτι παρόμοιο δεν είχαν ξαναζήσει. Η ένταση του ανεμοστρόβιλου ήταν τεράστια και ταρακουνούσε τα πάντα στο διάβα του.