– Είχε εντοπιστεί μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν νεκρό.-

– Πάλεψαν οι γιατροί για να το επαναφέρουν στο Κέντρο Υγείας και στο ΕΚΑΒ.-

Τιτάνιες προσπάθειες δίνουν οι γιατροί στο Ηράκλειο της Κρήτης για να κρατήσουν στη ζωή  το αγοράκι δύο ετών, το οποίο το απόγευμα της Τετάρτης, έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο και ενώ αρχικά θεωρούσαν ότι είχε πεθάνει, ύστερα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών εμφάνισε σφυγμό.

Η κατάστασή του παιδιού χαρακτηρίζεται κρίσιμη και όλοι προσεύχονται να ανανήψει πλήρως και να γίνει καλά.

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορπουδάκη, οι γιατροί από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν ανάταξη στο δίχρονο παιδί, που συνεχίστηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο μικρός εμφάνισε παλμό. Αμέσως διασωληνώθηκε από τους διασώστες και διακομίστηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Αυτές τις ώρες, σύμφωνα με την κ.Λένα Μπορπουδάκη γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια των γιατρών για να κρατηθεί το παιδί στη ζωή.

Σύμφωνα με το cretalive ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρει τον μικρό. Παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και άμεσα έσπευσε Όχημα Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ με γιατρό και διασώστη. Ο γιατρός προχώρησε στην διασωλήνωση και συνόδευσε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων χτες το απόγευμα όταν το αγοράκι μόλις 2,5 ετών ξέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους.

Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του παιδιού τους, ξεκίνησαν μαζί με άλλους συγγενείς να το ψάχνουν. Λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο χωρίς τις αισθήσεις του, νομίζοντας ότι είναι νεκρό. Τώρα όλοι λένε ότι η περίπτωση του μικρού μοιάζει με θαύμα και προσεύχονται για να κρατηθεί στη ζωή.