Κρατείται και απολογείται την Τετάρτη στον ανακριτή ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Πολωνής Αναστάζια στην Κω.

Είναι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στην ανακρίτρια με τις κατηγορίες της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Ο 32χρονος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληφορορίες, αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα.

Ο 32χρονος από την πρώτη στιγμή κρίθηκε ύποπτος από τις Αρχές, ενώ έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από τους αστυνομικούς.

Όπως έλεγαν από το πρωί αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία σε βάρος του είναι συντριπτικά. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τα πάντα, ενώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν γνωρίζει ότι έχει βρεθεί η σορός της Αναστάζια.

Η Αναστάζια βρέθηκε νεκρή χθες, ύστερα από έξι ημέρες ερευνών, σε σημείο που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή από την πίσω πόρτα του σπιτιού του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού.

Η απόσταση υπολογίζεται στο ένα χιλιόμετρο, ενώ οι Αρχές θεωρούν ύποπτο το γεγονός ότι ναι μεν η κάμερα κατέγραψε την Αναστάζια να μπαίνει στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού μαζί του στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, αλλά δεν την κατέγραψε ποτέ να βγαίνει, όπως κατέγραψε τον 32χρονο να εξέρχεται της οικίας του στις 12 περίπου το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Φέρει αμυχές και εκδορές – Υπάρχουν μαρτυρίες για κινήσεις του

Στοιχεία που τον καθιστούν ύποπτο είναι ακόμη το γεγονός ότι φέρει αμυχές και εκδορές, ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι την επομένη της εξαφάνισης τον είδαν με χώματα, αλλά και το εισιτήριο που έβγαλε την επομένη της εξαφάνισης της κοπέλας για Ιταλία, χωρίς να το γνωρίζει κανείς άλλος ούτε καν ο συγκάτοικός του, ο οποίος μπαίνει και αυτός στο κάδρο των ερευνών και αυτό γιατί οι Αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο ο δολοφόνος της Αναστάζια -όποιος και αν ήταν αυτός- να είχε κάποιον συνεργό.

Περαιτέρω στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από την έρευνα DNA που θα γίνει από τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα νύχια της 27χρονης αλλά και τα τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα βρεθούν στη σορό της, το σεντόνι και της σακούλες με τα οποία ήταν σκεπασμένη.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι η Αναστάζια δολοφονήθηκε διά ασφυξίας και ότι υπέστη ιδιαίτερα βασανιστικό θάνατο.
Οι κινήσεις του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, δύο μέρες μετά την εξαφάνιση της Αναστάζια στην Κω

Στο φως ήρθε χθες βίντεο-ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 32χρονου βασικού υπόπτου για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας.