Απαραίτητος είναι ο έλεγχος του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουμε την Κυριακή, καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές του 2024.

Οι πολίτες καλά είναι να ελέγξουν στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις»  το εκλογικό τμήμα, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αλλάξει σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόστηκε και η επιστολική ψήφος ενώ όπως και στις εθνικές εκλογές η ψήφος είναι υποχρεωτική, πλην εξαιρέσεων. Υπενθυμίζεται ό,τι δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώσουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών.

Όσοι δεν επιλέξουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου θα πρέπει να το κάνουν με φυσική παρουσία. Το εκλογικό τμήμα καθορίζεται με βάση την διεύθυνση κατοικίας. Για να βρούμε τις πληροφορίες που αφορούν τις ψήφους θα ανατρέξουμε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και στην ενότητα «Μάθε πού Ψηφίζεις».

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με φυσική παρουσία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον απαραίτητο έλεγχο. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.