Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τρία άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων (μαστροπεία).

Πρόκειται για γυναίκα 31 ετών και δύο άνδρες 33 και 55 ετών, που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα, καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των παραπάνω συλληφθέντων καθώς και ακόμη έξι ατόμων.

Ειδικότερα:

Η 31χρονη, από αρχές του 2022, εξωθούσε ανήλικη στην πορνεία, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος,

Ο 33χρονος, στα μέσα Απριλίου 2023, ανάρτησε φωτογραφίες της παραπάνω ανήλικης και μίας επίσης ανήλικης σε ιστότοπο, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, και

Ο 55χρονος, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2023, συνευρέθηκε ερωτικά στην οικία του με την πρώτη ανήλικη και ακόμη μία, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ κατά το ίδιο διάστημα και προγενέστερα προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού όσο και με καθεμία ξεχωριστά.

Από το 2022 με μια 15χρονη η αρχή της πορνείας

Όπως προέκυψε από την σχετική έρευνα , η 31χρονη από αρχές του 2022 περίπου, διατηρώντας φιλική σχέση με την 15χρονη τότε Θ. Δ., γεν. 2006, φέρεται να τις έβρισκε «πελάτες» για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, εξωθώντας την στην πορνεία. Μάλιστα φέρεται να έπαιρνε μέρος των χρημάτων από την ανήλικη.

Ο 34χρονος , που ήταν φίλος της 31χρονης, από τα μέσα Απριλίου του 2023, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ , απέκτησε επαφή με την ανήλικη Θ. Δ., αλλά και με την 17χρονη τότε φίλη της, Δ. Π.. Στα κορίτσια φέρεται να πρότεινε να τους βρίσκει πλούσιους «πελάτες» για ερωτικές συνευρέσεις επί πληρωμή.

Παράλληλα τις φωτογράφισε με τα εσώρουχά τους, αναρτώντας τις φωτογραφίες τους σε διαδικτυακό «ροζ» ιστότοπο. Μέσω του εν λόγω σάιτ κλείστηκαν και πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δέκα ερωτικά ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία του Κέντρου της Αθήνας.

Ο 45χρονος, φέρεται να ήταν ένας από τους πελάτες που συνευρέθηκε ερωτικά, με τις ανήλικες M. L. και Θ. Δ. σε διάστημα , από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2023, στο σπίτι του στον Κορυδαλλό.

Γι αυτά τα ραντεβού, όπως περιγράφεται στο επίμαχο ενημερωτικό, πλήρωνε 100 ευρώ τη φορά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.