Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, για τον οποίο είχε προηγηθεί έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της δικαστικής λειτουργού για την έκδοση εντάλματος αφορούσε το χθεσινοβραδινό περιστατικό με την μετάβαση στο σπίτι του ποινικολόγου και της συζύγου του και παθούσας, της πρώην συζύγου, της κόρης του κ. Λύτρα και δικηγόρου συνεργάτη του γραφείου του, με στόχο να πάρουν πράγματα του κατηγορούμενου, το οποίο κατέληξε με μηνύσεις από την πλευρά του θύματος του ξυλοδαρμού.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας ήταν καταζητούμενος από τις αστυνομικές αρχές μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του είχε επιβάλει, αφήνοντας τον πριν από δύο εικοσιτετράωρα ελεύθερο.

Επίσης γιατί θεώρησε ότι πλέον είναι ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία από χθες το βράδυ έχει ενημερώσει ότι τον αναζητά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και δεν τον έβρισκε.

Ειδικότερα η ανακρίτρια αντικατέστησε την διάταξη που εξέδωσε την Δευτέρα με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με νέα διάταξη για προσωρινή κράτηση.

Επί της ουσίας, η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του Αποστόλου Λύτρα, ότι από χθες το βράδυ έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και γι’ αυτό ενημερώθηκε επίσημα από τη δικογραφία που της εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου

Αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.