Με αποσύνδεση από τους λογαριασμούς τους έμειναν χιλιάδες χρήστες της Meta, Facebook, Instagram, Messenger, καθώς εμφανίστηκαν προβλήματα στις πλατφόρμες αυτές και έτσι «κλειδώθηκαν» έξω από τα προφίλ τους σήμερα το απόγευμα, Τρίτης.

Μέχρι το βράδυ δεν γνωστή η αιτία της εμφάνισης του προβλήματος, που φαίνεται ότι επηρέασε τις πλατφόρμες σε παγκόσμιο επίπεδο, σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, στις ιστοσελίδες και στις σχετικές εφαρμογές. Ανακοίνωση αναμενόταν αργότερα.

Περίπου στις 18:25, πάντως, αρκετοί χρήστες άρχισαν να μπαίνουν και πάλι στους λογαριασμούς τους, μέσω της εφαρμογής στα κινητά, και να λαμβάνουν μηνύματα στο Messenger.

Οι αποσυνδέσεις άρχισαν να αναφέρονται περίπου στις 17:20 (ώρα Ελλάδας). Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι ξαφνικά το Facebook τους «πέταξε» από τον λογαριασμό τους και ότι στη συνέχεια δεν μπορούσαν να συνδεθούν ξανά, αφού τους εμφανίστηκε το μήνυμα ότι «η σύνδεση έληξε».

Η νεότερη πλατφόρμα της Meta, το Threads, παρουσίασε, επίσης, προβλήματα, καθώς οι χρήστες δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους, αντικρίζοντας το μήνυμα «λυπούμαστε, κάτι πήγε στραβά».

Η πρώτη αντίδραση της Meta για το πρόβλημα

«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, σε ανάρτησή του στο X.
Προβλήματα και σε Instagram-Messenger, χιλιάδες χρήστες του Facebook δεν μπορούν να συνδεθούν

Την ίδια ώρα, το messenger δεν λειτουργούσε, αφού όταν οι χρήστες προσπαθούσαν να στείλουν μήνυμα στις επαφές τους λάμβαναν ειδοποίηση που ανέφερε ότι δεν ήταν δυνατή η αποστολή. Αρκετοί ήταν οι χρήστες που αποσυνδέθηκαν και από το messenger, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν ξανά.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη λειτουργία του Instagram, όπου δεν ήταν δυνατή η ανανέωση της αρχικής σελίδας με το νέο περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες που ακολουθούμε, ενώ ούτε τα μηνύματα λειτουργούσαν.

Χιλιάδες οι αναφορές για προβλήματα σε Instagram, Facebook, Messenger

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολύς κόσμος έσπευσε σε άλλες πλατφόρμες social media για να γράψει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον λογαριασμό του στις πλατφόρμες της Meta, με αποτέλεσμα να «πλημμυρίσει» το X με σχόλια για το ζήτημα αυτό.

Στην ιστοσελίδα Downdetector, που καταγράφει τη λειτουργία εφαρμογών στο Διαδίκτυο, φαίνεται ότι οι αναφορές για προβλήματα σε Messenger, Facebook, Instagram ήταν χιλιάδες, ξεκινώντας λίγο μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδας).