Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή πανό που αναρτήθηκε σε θύρα…

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή πανό που αναρτήθηκε σε θύρα του γηπέδου στο πλαίσιο της χθεσινής αναμέτρησης με τον Άγιαξ για το Europa League και το οποίο είχε πολιτικό μήνυμα που αφορούσε το Κόσοβο. Όπως αναφέρεται, η διοίκηση θα βρει όσους το ανάρτησαν και θα τους απαγορεύσει δια παντός την είσοδο στο OPAP Arena, ενώ κάνει λόγο για «θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, τονίζει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα την εμφάνιση έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στο γήπεδο μας ενός πανό με ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο. Που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ιστορικές καταβολές του συλλόγου μας, ούτε φυσικά με όσα πρεσβεύει από ιδρύσεως του.

Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα στα λόγια, καθώς το έχει κάνει στην πράξη με τρόπους που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και με πρωτοβουλίες που καμιά άλλη ομάδα δεν έχει πάρει, ενάντια στον πόλεμο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό, η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει πως δεν θα μείνει έτσι. Ήδη δρομολογούμε ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για την έστω και στιγμιαία – επαναλαμβάνουμε- εικόνα που δικαίως προβλημάτισε την μεγάλη μάζα του φίλαθλου κόσμου μας, ο οποίος εξάλλου έχει αποδοκιμάσει έντονα.

Θα εντοπίσουμε οπωσδήποτε τους υπεύθυνους και θα απαγορευτεί δια παντός η είσοδός τους στο γήπεδο μας».

Υπενθυμίζεται πως η UEFA είναι αυστηρή σε τέτοια θέματα, που αφορούν την πολιτική, έχοντας δώσει συγκεκριμένη οδηγία να μην αναρτώνται πανό σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ευρώπης, προβλέποντας μάλιστα αυστηρές ποινές σε όσες ομάδες δεν συμμορφώνονται.

Το άρθρο ΠΑΕ ΑΕΚ: Ανακοίνωση για το πανό υπέρ του Κοσόβου-«Θα βρούμε τους υπεύθυνους» εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.