Ισχυρός παγετός επικρατεί από το πρωί σε μεγάλο μέρος της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. με θερμοκρασίες, που κυμαίνονται από -25 έως -3 στη Βόρεια Ελλάδα.

Το ρεκόρ κατέχει και σήμερα η περιοχή της Φλώρινας, όπου στα γύρω ορεινά το θερμόμετρο έδειξε πάλι -25, ενώ στην πόλη ήταν στο -19.

Σε άλλες περιοχές επικράτησε ανάλογη κατάσταση, όπως στη Βασιλίτσα Γρεβενών -17, στο Καϊμάκτσαλαν -14, στην Κοζάνη -10, Καρπενήσι -12 κ.λ.π.

Συγκριτικά με την Νότια Ελλάδα και παρότι εκεί χιόνιζε οι θερμοκρασίες ήταν πολύ ψηλότερα. Ενδεικτικά στο Μαίναλο, όπου και ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ, η θερμοκρασία ήταν -8 βαθμοί, ενώ στην Αθήνα 0 βαθμοί.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί είχε -3 βαθμούς και στον Χορτιάτη -4, ενώ στη Βόρεια Χαλκιδική -6 και στο Κάτω Νευροκόπι -12.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας επικρατούσε ολικός παγετός. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας,σημειώνονταν αρνητικές θερμοκρασίες.

Για σήμερα η ΕΜΥ στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπει νΝεφώσεις παροδικά αυξημένες  με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια.

Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 (μείον 10) έως 04 και στη δυτική Μακεδονία από -18 (μείον 18) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και την Κυριακή αναμένεται να φτάσει στους 15 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες.