Μια φρικιαστική και απάνθρωπη πράξη ήρθε στο φως, καθώς βρέθηκε νεκρό και χτυπημένο στο κεφάλι ένα πρόωρο βρέφος στη χωματερή της Βραυρώνας Αττικής.

Πρόκειται για το βρέφος το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε, πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια. Το βρέφος βρέθηκε μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν καταγγελιών ότι ζευγάρι από το Νεπάλ το πέταξε στα σκουπίδια. Πρόκειται για μωρό περίπου πέντε μηνών κύησης, που βρέθηκε στους μεγάλους κάδους στη χωματερή.

Οι έρευνες ωρών επικεντρώθηκαν στη χωματερή, καθώς οι ενδείξεις που είχαν οι Αρχές είναι ότι είχε περάσει απορριμματοφόρο από τον κάδο απορριμμάτων που φέρεται να το είχε πετάξει ο πατέρας του, όπως έχει καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας.

Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ εντόπισε το νεογνό σε έναν κάδο χωρητικότητας περίπου 15 τόνων στο παλαιό αμαξοστάσιο στο Πόρτο Ράφτη κοντά στα λατομεία όπου εκεί συγκεντρώνονται τα σκουπίδια της ευρύτερης περιοχής.

Ο πατέρας του βρέφους παρότι αρχικά αρνούνταν τα πάντα, «έσπασε» τελικά και παραδέχθηκε ότι εκείνος πέταξε το νεογνό στα σκουπίδια, υποστηρίζοντας ότι γεννήθηκε νεκρό. Αν από τη νεκροψία-νεκροτομή προκύψει το αντίθετο, το ζευγάρι θα βρεθεί αντιμέτωπο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας εργάζονταν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου: Είμαι σοκαρισμένος

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μαρκοπούλου, Γιάννης Αϊδινιώτης, ο οποίος βρέθηκε στη χωματερή του Μαρκοπούλου, συμμετέχοντας στις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία, λέει χαρακτηριστικά: «Μόλις τώρα το βρήκαμε, είμαι σε σοκ. Είναι χτυπημένο στο κεφάλι. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που βλέπω… Βαφτίζω παιδί σε λίγες ημέρες και είναι απίστευτη η εικόνα. Ψάχναμε επί ώρες σε 20 τόνους σκουπίδια και τελικά το βρήκαμε σε αυτή την κατάσταση. Νεκρό και χτυπημένο στο κεφάλι».

«Η αστυνομία αρχικά δεν μας είπε τι είχε συμβεί. Μας έλεγε αόριστα πράγματα, προφανώς για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στις έρευνες. Μας ζητούσαν να μάθουμε πού είχαμε πετάξει τα σκουπίδια που μάζεψαν οι εργαζόμενοι γύρω από το ξενοδοχείο. Μετά έγιναν γνωστές οι πληροφορίες. Είναι απίστευτο. Εξαιρετικά σοκαριστικές οι εικόνες που αντικρίζουμε», ανέφερε ο κ. Αϊδινιώτης.

Πως αποκαλύφθηκε το σκηνικό της φρίκης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν χθες όταν ζευγάρι από το Νεπάλ πήγε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς η γυναίκα είχε αιμορραγία στα γεννητικά όργανα. Οι γιατροί κατά την εξέταση διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος αλλά δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα αν γέννησε κανονικά ή απέβαλε, ενώ ενημέρωσαν σχετικά και την ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί που πήγαν στο ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, όπου διαμένει το ζευγάρι, βρήκαν αίματα σχεδόν παντού μέσα στο δωμάτιο αλλά δεν εντόπισαν το νεογνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές διαπιστώθηκε μέσα από βίντεο ότι ο σύζυγος πέταξε το νεογνό στο κάδο σκουπιδιών, αλλά δεν βρέθηκε εκεί όταν έψαξαν οι αστυνομικοί, καθώς στο μεταξύ είχε γίνει η περισυλλογή των απορριμμάτων από τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Ακολούθησε έρευνα στη χωματερή που πετάει ο δήμος τα σκουπίδια, κατά την οποία το νεογνό εντοπίστηκε νεκρό.

Φως στα αίτια του θανάτου του νεογνού αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν γεννήθηκε νεκρό ή το σκότωσαν στην συνέχεια.