Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου, η μεγάλη κόρη του ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος υπήρξε από τα μεγαλύτερα ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στη σελίδα «Ελληνικός Κινηματογράφος”.

Όπως αναφέρεται:

«Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου πρωτότοκη κόρη του αξέχαστου ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου και της Μαργαρίτας Τσάλα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Όπως αναφέρεται σε βιογραφικά στοιχεία, η Άννα Φωτοπούλου το 1965, σε ηλικία 17 ετών,  γνώρισε τον Αχιλλέα Θεοφίλου, ο οποίος τότε ήταν νέος δημοσιογράφος στην «Αθλητική Ηχώ». Τον παντρεύεται το 1968, στα είκοσι της, και φεύγουν στο Παρίσι, όπου πέφτουν πάνω στα γεγονότα του ιστορικού Μάη εκείνης της χρονιάς. Ένα χρόνο μετά φέρνει στον κόσμο τον Κωνσταντίνο Θεοφίλου, τον πρωτότοκο γιο τους, που σήμερα είναι γνωστός ηχολήπτης στις συναυλίες και τη δισκογραφία πολλών Ελλήνων τραγουδιστών και συνθετών.
Η Άννα είχε εξομολογηθεί πως ο Μίμης Φωτόπουλος ήταν εκείνος που πήγε κι έπιασε τον Μάτσα της ΜΙΝΩΣ για να έπαιρνε ο γαμπρός του, ο Αχιλλέας Θεοφίλου, μια θέση στη δισκογραφική εταιρεία του. Όπως και έγινε κι έτσι έχουμε τόσα και τόσα αριστουργήματα της εγχώριας δισκογραφίας με την υπογραφή του Θεοφίλου στην παραγωγή τους.
Από τον δεύτερο γάμο της με τον Ταλαμπέκη, η Άννα Φωτοπούλου είχε αποκτήσει και την κόρη της, Ελένη, αλλά έμελλε να χηρέψει νωρίς
Η κηδεία της Άννας Φωτοπούλου θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη από το νεκροταφείο Αμαρουσίου, όπου και θα ταφεί δίπλα στους γονείς της, Μίμη και Μαργαρίτα.