Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ο 18χρονος οπαδός του Ολυμπιακού, που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την προανακριτική δικογραφία η δίωξη κατά του 18χρονου δράστη αφορά σωρεία αδικημάτων, ορισμένα εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα:

– Απόπειρα ανθρωποκτονίας
– Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
– Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
– Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
– Βιαιοπραγία από κοινού
– Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
– Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης κρατείται και θα προσαχθεί αύριο στις 10 το πρωί, ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα επιπόλαιο άτομο, που ομαδοποιήθηκε με άλλους του οπαδικού συρμού με φανατισμό και με καθοδήγηση από μεγαλύτερους, χωρίς δυνατότητα να έχει επίγνωση της επικινδυνότητας του χουλιγκανισμού. Πηγαίνει σε τεχνική σχολή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αλλά το επίπεδο της μόρφωσής του δεν τον βοηθάει να ξεφύγει από το μένος, που καλλιεργείται για τους αντιπάλους της ομάδας του Παναθηναϊκού.

“Τον είδα να γονατίζει και να ουρλιάζει μετά το χτύπημα”

Στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς, ο νεαρός φέρεται να ανέφερε ότι είδε τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, να γονατίζει και να ουρλιάζει μετά το χτύπημα με τη φωτοβολίδα.

«Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο», φέρεται να είπε.