Για την σημασία των χριστιανικών αξιών στη βοήθεια προς συνανθρώπους συζήτησε μεταξύ άλλων στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη απαντητική επιστολή στην συγχαρητήρια επιστολή του και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Παράλληλα, συνομίλησαν για τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες για ειρήνη και σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, για τις διαχρονικές προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Επίσης, συνομίλησαν για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αργότερα ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του ανέφερε:

“Είχα την τιμή να συναντήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Τον ευχαρίστησα για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία, για τους διαρκείς αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο του 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και οι πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής μας”.