Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης, ο οποίος για σειρά ετών ήταν αρχισυντάκτης στα «Νέα», σκορπώντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο.

Από τους πολύ σοβαρούς ανθρώπους του τύπου και του πολιτισμού ο Κώστας Ρεσβάνης, άφησε το στίγμα του στις πολιτιστικές σελίδες της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Γεννημένος στον Πειραιά, με σπουδές στην Ιατρική, τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ευγενής, άνθρωπος με ήθος και δάσκαλος με υπομονή και διάθεση να βοηθά τους νεώτερους συναδέλφους του στην εφημερίδα, οι οποίοι τον θυμούνται στο ίδιο γραφείο επί χρόνια με τον Νικηφόρο Αντωνόπουλο και τον Μιχάλη Φακίνο.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο Τέλης Σαμαντάς, ενώ πολλοί συνάδελφοι του εκφράζουν την οδύνη για τον θάνατο του Ρεσβάνη μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

“Όχι βρε Κώστα! Όχι βρε φίλε!Έχουμε πει τόσα πολλά, τόσα πολλά χρόνια, σε στιγμές χαράς, σε στιγμές δύσκολες, σε στιγμές αισιόδοξες. Και τώρα λείπουν πια τα λόγια.Αντίο φίλε αγαπημένε, σπουδαίε, έντιμε, δημοσιογράφε, γλεντζέ και αγωνιστή, αντίο σύντροφε”.

Πέραν του ΔΟΛ ο Κώστας Ρεσβάνης είχε αρθρογραφήσει στο Protagon.gr ενώ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media με παρεμβάσεις την περίοδο της κρίσεως υπέρ του φιλοευρωπαικού μετώπου και της παραμονής της Ελλάδος στην ΕΕ.