Με τρόπο, που σόκαρε τους συνοδούς συναδέλφους του, περιέγραψε ο αστυνομικός το πως έπεσε νεκρός ο νεαρός Ρομά από την σφαίρα, λέγοντας ότι ο 17χρονος “φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει”.

Στη συνέχεια είπε: “Εγώ, ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ και κλαίγοντας, φώναζα “γιατί δεν σταμάτησες ρε φίλε… Γιατί ρε Θεέ μου…”

Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους .

Ο αστυνομικός μετανιωμένος και σε άσχημη κατάσταση επέμενε στην απολογία του  ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο 17χρονος επιχείρησε να το απωθήσει.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο Λεοντάρι Βοιωτίας αργά τη νύχτα του Σαββάτου, καθώς νωρίτερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα να σταματήσει το επίμαχο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανήλικοι. Ακολούθησε καταδίωξη για περίπου 20 χλμ. και στο τέλος αυτής ο αστυνομικός ζήτησε από τον οδηγό να βγει από το όχημα, εκείνος αρνήθηκε και ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο.

Κατά τους ισχυρισμούς του αστυνομικού το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο νεαρός τον απώθησε, ακουμπώντας και το πιστόλι. Συγγενείς του 17χρονου υποστηρίζουν ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά και ότι ήταν μια εν ψυχρώ εκτέλεση.

Μετά την απολογία του, σήμερα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τι φέρεται να υποστήριξε ο αστυνομικός στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός στην απολογία του ισχυρίστηκε για το περιστατικό:

«Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις ούτως ώστε το σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται η πίσω με την μπροστινή πόρτα, και κρατώντας στο χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο, επανειλημμένα φώναζα: ”Αστυνομία. Κατέβα κάτω”.

Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μια θέση με κλίση αριστερά εμπρός – σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο, βρισκόταν πολύ κοντά, σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών, από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω.

“Απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου”

Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος, πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και, φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνησή του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω. Γι’ αυτό, άλλωστε, όπως προκύπτει από το βίντεο – ηχητικό ντοκουμέντο, η αντίδρασή μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση ”τι έκανες ρε φίλε;”.

Δυστυχώς, το όλο συμβάν οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο εκεί, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε: «Με το που άκουσα τον πυροβολισμό γύρισα ενστικτωδώς για να δω από πού προήλθε ο πυροβολισμός και γυρνώντας ξανά είδα τον οδηγό αιμόφυρτο. Οπότε εγώ, ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ και κλαίγοντας, φώναζα “Φίλε… τι λες… τι λες φίλε… Σε παρακαλώ φίλε… τι λες… Όχι Θεέ μου… δεν μπορώ… όχι, δεν μπορώ… Γιατί Θεέ μου δεν βγήκε έξω… Γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε… Γιατί δεν σταμάτησες ρε φίλε… Γιατί ρε Θεέ μου…”, όπως προκύπτει από το βίντεο – ηχητικό ντοκουμέντο της δικογραφίας».