Σε μια αήθη επίθεση της Έλενας Ακρίτα κατά της Μαρέβας απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, αξιώνοντας να αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά του.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού γίνεται με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η σύζυγός του, Μαρέβα, από την Έλενα Ακρίτα, χωρίς πάντως να κατονομάζει την βουλευτή, αλλά απλώς αναφέροντάς την ως «βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι θα πάει και ο ίδιος στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του, η οποία, όπως έγινε γνωστό σήμερα, θα κινηθεί νομικά εναντίον της Έλενας Ακρίτα.

«Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως, ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύζυγό του

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα.

Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά. Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει», γράφει ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνεχίζει: «Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Στην ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα αναφερόταν σε παρανομία, στο πόθεν έσχες της Μαρέβας, στις στολές της AEGEAN και σε άλλες φημολογίες σε βάρος της συζύγου του πρωθυπουργού, λέγοντας προς τον σύζυγο του Στ. Κασσελάκη Τάϊλερ Μάκμπεθ “καλά που δεν γεννήθηκες Μαρέβα”.