Σωρεία ερωτημάτων έχει προκαλέσει το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ μετά από προβλήματα στατικότητας που παρατηρήθηκαν στο…

Σωρεία ερωτημάτων έχει προκαλέσει το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ μετά από προβλήματα στατικότητας που παρατηρήθηκαν στο περίφημο στέγαστρο Καλατράβα και συγκλονιστικό βίντεο πριν από κάποια χρόνια με την ταλάντωση της κερκίδας!

Είναι βίντεο από το 2018, που έπαιξε στην εκπομπή του Mega, «Χαμογέλα και Πάλι».

Δείτε τι συνέβη:Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών ΕΜΠ Κωνσταντίνος Σπυράκος σχολίασε ότι πρόκειται για μια σύνθετη κατάσταση, η οποία σε κάθε περίπτωση επιτάσσει τον έγκυρο έλεγχο των σταδίων.

«Η συνήθης τακτική σε τέτοια έργα είναι να γίνεται συνεχής παρακολούθηση, με συγκεκριμένη διαδικασία. […]

Η τακτική λέει ότι γίνεται έλεγχος με διάφορες μεθόδους, μάλιστα υπάρχει τεχνολογία με την οποία βλέπεις πού είναι το πρόβλημα, την ώρα που αναπτύσσεται.

Έτσι, παρεμβαίνεις έγκαιρα. Γιατί αν το αφήσεις, υπάρχει επιδείνωση και μεγαλύτερο κόστος.

Σε άλλες χώρες υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Ευτυχώς δεν έχουμε οδηγηθεί σε κάποιο ατύχημα από αυτό το γεγονός και θεωρώ ότι πρέπει να μας γίνει μάθημα να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα προβλήματα και σε άλλες υποδομές», τόνισε.

Όπως ανέφερε το κόστος για την τοποθέτηση οργάνων παρακολούθησης είναι πολλαπλάσια μικρότερο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση στα προβλήματα που διαπιστώνονται.«Γιατί δεν ασχοληθήκαμε τα ΜΜΕ;»

Βλέποντας το βίντεο από τη στιγμή ταλάντωσης της κερκίδας, η Σίσσυ Χρηστίδου εξέφρασε την οργή της, κάνοντας λόγο για τραγωδία σε περίπτωση που κατέρρεε το στέγαστρο.

«Αντιλαμβάνεστε για τί κίνδυνο μιλάμε, τι τραγωδία θα μπορούσε να συμβεί;

Εγώ όταν άκουσα την είδηση σοκαρίστηκα γιατί τα παιδιά μου αθλούνται εκεί και πηγαίνουμε συνέχεια. Αυτό το βίντεο είναι από το 2018!

Γιατί δεν ασχοληθήκαμε τα ΜΜΕ μετά από αυτά τα βίντεο για τη στατικότητα του ΟΑΚΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.Με άδεια… πέργκολας το στέγαστρο

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Συρίγο, το στέγαστρο το οποίο κατέρρευσε έγινε με άδεια… πέργκολας επειδή δεν μπορούσε να σηκωθεί.

Μάλιστα, στην αρχική κατασκευή έχει γίνει παρέμβαση, καθώς αντί για βαριά κατασκευή με τζάμι, τοποθετήθηκε πλεξιγκλάς λόγω… ταχύτατης κατασκευής.Ξεκίνησε η μεταφορά του αθλητικού εξοπλισμού

Μετά τα εκτεταμένα προβλήματα στο γήπεδο, οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς αθλητικού εξοπλισμού από το ΟΑΚΑ.

Όπως ενημέρωσε το ΟΑΚΑ, κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα ανασταλεί, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα στο στάδιο υπήρχαν ήδη από το 2019, όταν είχε ζητηθεί έρευνα από το Υπουργείο Υποδομών και στην οποία γινόταν λόγος για σειρά ζητημάτων και στο στέγαστρο και στον ευρύτερο χώρο.

Μάλιστα, από το 2004, δεν είχαν γίνει ούτε μία φορά εργασίες συντήρησης, κάτι για το οποίο η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια.

Το άρθρο ΟΑΚΑ-Συγκλονιστικό βίντεο από ταλάντωση κερκίδας: «Ευτυχώς δεν είχαμε ατύχημα» (vids) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.