Μετά την τεράστια υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας και άλλα κρούσματα, που καταγγέλλονται ανά την Ελλάδα, “ξύπνησε” η εποπτεύουσα αρχή και ανακοινώνει ότι αρχίζει ελέγχους.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην Χαλκίδα έδωσε εντολή για εσωτερικούς ελέγχους επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Ως γνωστόν η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας με αρμοδιότητες τη βεβαίωση και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων, την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την έκδοση εγκυκλίων και προτάσεων για τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος