Οι μπουλντόζες και οι φορτωτές “ξανάπιασαν δουλειά” μέσα στην κοίτη του Εύηνου ποταμού ανάμεσα στα χωριά Ευηνοχώρι και Γαλατάς, προκειμένου να ξαναστηθεί η γέφυρα, που παρασύρθηκε και διαλύθηκε προ ημερών μετά την καταιγίδα.

Το νέο στήσιμο της πρόχειρης γέφυρας με κιούνια και χαλίκια κρίθηκε αναγκαίο για την επικοινωνία των κατοίκων του Γαλατά, του Κρυονερίου και του Περιθωρίου με το Ευηνοχώρι και το Μεσολόγγι, καθώς δυσκολεύονται να κάνουν τον κύκλο μέσω της Ιονίας οδού και να διανύσουν διπλάσια χιλιόμετρα.

Επρόκειτο μάλιστα η επισκευασμένη πρόχειρη γέφυρα να δοθεί στην κυκλοφορία σήμερα (Σάββατο).

Από μία άποψη οι κάτοικοι των χωριών επιθυμούν την σύντομη εξυπηρέτησή τους, αλλά είναι και άλλοι, που αντιδρούν στις προχειρότητες, λέγοντας ότι και πάλι με μια δυνατή βροχή θα ξαναπαρασυρθεί η πρόχειρη γέφυρα και το πρόβλημα θα διαιωνίζεται με κίνδυνο για τις ζωές ανθρώπων.

Έτσι επιμένουν να ζητούν την άμεση έναρξη εργασιών για την ανακατασκευή της παλιάς, ιστορικής γέφυρας του Ευήνου, που κατέρρευσε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από μεγάλη καταιγίδα και κατέβασμα τεραστίων ποσοτήτων νερού.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργείου σε πέντε μήνες θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή «πρόχειρης» γέφυρας -130 περίπου μέτρα πιο κάτω από την πληγωμένη σημερινή – και σε 24 μήνες η κατασκευή της καινούργιας γέφυρας.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη στην πλατεία της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.