Πέντε αστυνομικοί, αξιωματικοί και κατώτεροι υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους για όσα συνέβησαν στους Αγίους Αναργύρους, ενώ τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα το πολύ μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Η έρευνα αποβλέπει στο να διευκρινιστούν λεπτομερώς όσα διαδραματίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, εκεί όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή, από τον πρώην σύντροφό της.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, η διοικητική έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος με τους αστυνομικούς που εμπλέκονται να καλούνται στο πλαίσιο της έρευνα να δίνουν τις εξηγήσεις τους.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα.

Ποιοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους:

– Η αξιωματικός υπηρεσίας που παρέλαβε την καταγγελία της Κυριακής.

– Η επόπτρια και η οδηγός της που ήταν παρούσες όταν η 28χρονη ζητούσε περιπολικό προκειμένου να την μεταφέρει σπίτι της καθώς φοβόταν.

– Ο σκοπός του τμήματος, ο οποίος όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το Iefimerida, έχει καταδικαστεί για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίες και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα. Ο ίδιος στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε πως «όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Όταν έπεσε στην αντίληψη μου τι συμβαίνει ήταν ήδη αργά». Ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο μίλησε η Κυριακή λέγοντας πως φοβόταν με αποτέλεσμα να την παραπέμψει στην αξιωματικό υπηρεσίας.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης, με τον οποίο συνομίλησε η Κυριακή όταν βγήκε από το τμήμα ζητώντας εκ νέου περιπολικό, παίρνοντας την απάντηση πως «δεν είναι ταξί».

Γι’ αυτή την απάντηση φέρεται να έχει υποστηρίξει πως ήταν κάτι που είπε πάνω στον λόγο του και πως δεν είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε η κοπέλα.

Παράλληλα για τον φρουρό που ήταν στο φυλάκιο, αναμένεται να συγκληθεί το Συμβούλιο Πειθαρχικών για την απόταξή του μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, κάτι το οποίο θεωρείται θέμα ημερών.

Ο δολοφόνος είχε εμμονή με την κοπέλα

Ο δράστης, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, είχε εμμονή με την Κυριακή, με την σχέση τους να χαρακτηρίζεται τοξική.

Το μένος αποδεικνύεται πως παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος στο σημείο, περνούσαν οχήματα και βρίσκονταν και αστυνομικοί, την κατέσφαξε, με την κοπέλα να ψυχορραγεί για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα μπροστά στο φυλάκιο του τμήματος Αγίων Αναργύρων, ενώ η Κυριακή ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Όπωε ανέφερε ο φίλος της κοπέλας, ο δράστης «έπεσε με άλμα επάνω της και την μαχαίρωνε».

Σήμερα, Πέμπτη (4/4) αναμένεται να απολογηθεί ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής.