Ντροπή και αγανάκτηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού φέρονται να έχουν εμπλοκή στη σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες.

H αρμόδια επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε αμέσως στην αναστολή της κομματικής ιδιότητάς τους.

Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ένα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και ένας αναπληρωτής τομεάρχης) κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες και αποκόμιζε χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα την αποφυγή ελέγχων και τη διαγραφή παραβάσεων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων οι 14 έχουν συλληφθεί και οι 9 κατηγορούνται, ανάμεσά τους και υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων. Ο «τζίρος» του κυκλώματος φέρεται να ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ ανά έτος.

Ανέστειλαν την κομματική ιδιότητα

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ, μόλις έγινε γνωστό πως δύο μέλη του κόμματος εμπλέκονται στη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες, ανέστειλε την κομματική τους ιδιότητα.

Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι κατηγορούνται για «δωροληψία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος». Τα δύο αυτά άτομα δεν περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες. Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ

Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας.

Αναστολή καθηκόντων από το υπουργείο Πολιτισμού

Σημειώνεται πως τα ίδια άτομα τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων και από το υπουργείο Πολιτισμού. Όπως ανακοινώθηκε, σε αναστολή τίθενται οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που εμπλέκονται στην υπόθεση, με απόφαση της υπουργού Λ. Μενδώνη

Η σχετική ανακοίνωση:

«​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».