Αντί να δοθούν χρήματα για να λυθούν τα προβλήματα η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση της την διοικήτρια του νοσοκομείου “ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ”, μετά τις καταγγελίες ότι το κτίριο όπου στεγάζονται λεχώνες, νεογέννητα και καρκινοπαθείς, δεν έχει θέρμανση. 

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων για τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο.

«Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Η έλλειψη θέρμανσης στο κεντρικό κτίριο έχει γίνει αφορμή να ξεπαγιάσουν «το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο», αναφέρουν επίσης.

«Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επισκευών.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων «Έλενα Βενιζέλου»

«Εδώ και μέρες χωρίς θέρμανση το κεντρικό κτίριο Α του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη; Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της; Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη?

Εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου

Επανειλημμένα το σωματείο έχει καταγγείλει την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό καθώς και την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του. Τι θα γίνει άραγε σε έναν σεισμό; ( Μας κλειδώνουν και το βράδυ τις πόρτες).

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν τα νοσοκομεία σε καταστάσεις που θα θυμίζουν τα Τέμπη.

Οι πολιτικές απαξίωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ οδηγούν σε αυτές τις βάρβαρες και τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Ντροπή. Κόψτε τους εξοπλισμούς και τη συμμετοχή σας στους πολέμους , δώστε λεφτά για να σωθεί το ΕΣΥ.

Όλες και όλοι στην 48ωρη απεργία 29-30 Νοεμβρίου, για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης στην υγεία!».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί καρατόμηση του διοικητή του νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, μετά την αναφορά για σοβαρά προβλήματα στο ίδρυμα.