Ειδικός σύμβουλος Ανάπτυξης Λιμένων Ελλάδας ο Π. Καρδαράς

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας, με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε κλίμα συναδελφικής ομοψυχίας και αλληλεγγύης, με μαζική συμμετοχή των αντιπροσώπων των Σωματείων – Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Κατόπιν προτάσεως του πλειοψηφούντος Συμβούλου στις εκλογές, κ. Ιωάννη Μανδρίνου, πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση του καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α ́ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΖΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
Γ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Δ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Ε’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΒΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΤΑΡ ΜΠΑΝΤΑΛΙ ΑΝΑΠΛ.
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΖΗΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη της ΠΟΕΤΝ, ο κ. Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, η κα. Κωστοπούλου Στέλλα, Καθηγήτρια Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΠΘ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού και ο κ. Erfan Darkal, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων της Συρίας. Επίσης,
Υπεύθυνος για τον τομέα Ιατρικού Τουρισμού, ορίστηκε ομόφωνα ο κ. Καπλανίδης Ζαχαρίας, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας.
Ο πρόεδρος Ιωάννης Μανδρίνος (δεξιά) και ο ειδικός σύμβουλος Πάνος Καρδαράς 

Ο Π. Καρδαράς σύμβουλος Ανάπτυξης Λιμένων Ελλάδας

Μετά από απόφαση του νέου Προεδρείου ορίστηκε ο Πάνος Καρδαράς Ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης Λιμένων Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καρδαράς είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του ΟΛΘ, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα θέματα των λιμανιών.
Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε το λιμάνι Θεσσαλονίκης με την ΠΟΕΔ και τον ΣΕΕ αμέσως μετά την μετάβαση του ΟΛΘ στο νέο καθεστώς. Επίσης ο κ. Καρδαράς συνέβαλε σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο Νικόλαο Ζούρο, ο οποίος εκπροσωπεί την ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο να γίνει αυτή  μέλος της Π Ο Ε Δ.
Ορίστηκαν επίσης ως ειδικοί σύμβουλοι:
Ο Γιάννης Νάνος Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Η Μαίρη Λαζαρίδου υπεύθυνη Μελετών

Ι. Μανδρίνος: Σημαντικοί οι σκοποί της ΠΟΕΤΝ 

Στο τέλος των διαδικασιών, ο κ. Μανδρίνος Ιωάννης, αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης και στο σκοπό της ΠΟΕΤΝ, ο οποίος συνίσταται στο συνασπισμό των σωματείων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας, για την βιώσιμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τις πολλαπλασιαστικές της επιδράσεις σε κοινωνικό επίπεδο.
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και ευχαρίστησαν όλους τους συναδέλφους – αντιπροσώπους των Σωματείων – Μελών για την ενεργή τους παρουσία και συμμετοχή.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μανδρίνος, ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των σωματείων για τη συμμετοχή τους και τους συνεχάρη για την εκλογή τους. Ζήτησε από όλους άμεση συμμετοχή στις συνεδριάσεις της ΠΟΕΤΝ και πλήρη συνεργασία, για να επιτευχθούν το συντομότερο οι στόχοι και οι σκοποί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας.