Σφοδρή βροχόπτωση χτύπησε πάλι την Μαγνησία και την βόρεια Εύβοια, όπου σημειώνονται πλημμύρες, ενώ με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο.

Με έκτακτο μήνυμα προς όλους τους κατοίκους του Βόλου έγινε γνωστό πως η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Elias που πλήττει και τη Μαγνησία.

Όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, από το απόγευμα έχει διακοπεί επίσης η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων, λόγω ζημιών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια.

Μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Υπάρχει υπερχείληση υδάτων σε οδοστρώματα, που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να διακοπεί άμεσα η κυκλοφορία.

Κλειστά σχολεία αύριο και μεθαύριο στον Βόλο

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Μεγάλες ζημιές στη βόρεια Εύβοια

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη βόρεια Εύβοια εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες, που δείχνουν κορμούς δέντρων να έχουν πέσει, φερτά υλικά να έχουν κατέβει με τους ορμητικούς χειμάρρους, αλλά και κατεστραμμένα τσιμέντα από τους δρόμους που έπληξε η κακοκαιρία Elias.

Στη Λίμνη Εύβοιας, την ίδια ώρα, η λάσπη από τα βουνά έχει κατέβει μέχρι τη θάλασσα, εξαιτίας των ορμητικών χειμάρρων.