Μυστήριο καλύπτει το μακελειό στη Λούτσα, όπου έξι άνθρωποι βρέθηκαν δολοφονημένοι, εκ των οποίων οι τέσσερις εντός του αυτοκινήτου και οι δύο εκτός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υπηκόους Τουρκίας και μάλιστα κατά μία εκδοχή, Κουρδικής καταγωγής, κάτι που δεν συνάδει με το σενάριο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς βέβαια, να αποκλείεται και αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν αποκλείεται να κρύβονται και άλλες διαστάσεις της υπόθεσης, όπως και εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, αν προκύψει ότι τα θύματα είχαν σχέση με φυγάδες, διωκόμενους από το τουρκικό καθεστώς, όπως συμβαίνει συχνά με Κούρδους.

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο αφενός της ταυτότητας των θυμάτων, αφετέρου των δραστών και του τι συνέβη και εκτυλίχθηκε αυτό το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα μακελειό.

Το νέο στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, που φέρεται να περιπλέκει το μυστήριο είναι το γεγονός ότι οι δύο νεκροί που βρέθηκαν έξω από το αυτοκίνητο, πιθανότατα ανήκαν στην αντίπαλη ομάδα από αυτή των τεσσάρων.

Στο σημείο του μακελειού δεν έχει βρεθεί κάποιο όπλο και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει επιβιώσει και άτομο «της ομάδας του αυτοκινήτου» το οποίο να εξαφάνισε τα όπλα.

 Ήθελαν να φύγουν, είχαν μαζί βαλίτσες με ρούχα

Ένα ακόμη συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ότι τα μέλη της ομάδας του μπλε αυτοκινήτου πιθανότατα ήθελαν να διαφύγουν και μάλιστα βιαστικά, καθώς στο αμάξι βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα, ρούχα και βαλίτσες. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η αντίπαλη ομάδα να αντιλήφθηκε ότι προτίθενται να φύγουν και για αυτό τους έστησε την ενέδρα και τους σκότωσε.

Και οι έξι νεκροί δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές, πέραν ενός που εξετάζεται το αν είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν αλβανικής καταγωγής, τελικά διαπιστώθηκε ότι έχουν γαλλικές ταυτότητες και ότι είναι Τούρκοι υπήκοοι, ενδεχομένως κουρδικής καταγωγής.

Οι αρχές επικεντρώνονται τώρα στην ανεύρεση βίντεο από κλειστά κυκλώματα σπιτιών της περιοχής, αφενός για να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες, αφετέρου για να εντοπίσουν τη διαδρομή του μπλε αυτοκινήτου και να φθάσουν στο σπίτι όπου διέμεναν.