Με συγκλονιστικές αποκαλύψεις αρχίζει σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού, μαστροπείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 26 άτομα, μεταξύ των οποίων η 39χρονη μητέρα της ανήλικης και ο 55χρονος επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης mini market της περιοχής, που φέρονται να εξέδιδαν το κοριτσάκι για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής, ενώ σε κάποιους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2022, όταν η θεία του 12χρονου κοριτσιού παρατήρησε να έχει περίεργη συμπεριφορά και εντόπισε ύποπτα μηνύματα στο κινητό της. Η ανήλικη έδωσε διαδοχικές καταθέσεις στους αστυνομικούς και μίλησε για τα όσα βίωσε στα χέρια του 55χρονου επιχειρηματία, στον οποίο εργαζόταν περιστασιακά και απολάμβανε την εμπιστοσύνη της μητέρας της.

Θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών η δίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας αναμένεται να ζητήσει η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να προστατευθούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της ανήλικης.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για βιασμό, μαστροπεία, παιδική πορνογραφία και παράνομη οπλοκατοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η ανακριτική έρευνα και οδήγησαν στην έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος, ο 55χρονος φέρεται να βίαζε κατ’ επανάληψη το κοριτσάκι από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους στην αποθήκη της επιχείρησής του.

Εκφόβιζε την ανήλικη, επιδεικνύοντας το όπλο που κατείχε παράνομα και ένα μαχαίρι, και την υποχρέωνε σε γενετήσιες πράξεις μαζί του. Επιπλέον, τη βιντεοσκοπούσε και τη φωτογράφιζε και στη συνέχεια έστελνε μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών το υλικό σε υποψήφιους πελάτες. Σύμφωνα με την κατηγορία, την εξώθησε στην πορνεία περισσότερες από έντεκα φορές σε πελάτες του mini market, ενώ την πήγαινε και σε οίκο ανοχής κανονίζοντας ραντεβού με πέντε άνδρες κάθε φορά, με αντάλλαγμα 50 ευρώ.

Η μάνα πίεζε την μικρή να εκδίδεται

Η μητέρα της 12χρονης, παρότι το κοριτσάκι και τα αδέλφια του επιμένουν πως είναι αθώα, για τους δικαστές του συμβουλίου πλημμελειοδικών όχι μόνο γνώριζε, αλλά εκμεταλλευόταν και η ίδια το παιδί της.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα, «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με να την προτρέπει ευθέως, αλλά να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωση της οικογένειας, χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία της παρά το νεαρό της ηλικίας της, την προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες».

Σύμφωνα με το έγγραφο παραπομπής σε δίκη, η 39χρονη κατηγορούμενη γνώριζε για τουλάχιστον πέντε πελάτες της ανήλικης κόρης της. Εν γνώσει της κλείνονταν κάποια από τα ραντεβού, λάμβανε χρήματα από πελάτες, έστελνε πορνογραφικό υλικό έναντι αμοιβής, ενώ όταν υπήρξε καταγγελία στις αρχές από τη θεία της 12χρονης, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ζητούσε χρήματα από τον 55χρονο για να μην αποκαλύψει τι έκανε στο παιδί της.

Αλλαγή αίθουσας λόγω του αριθμού διαδίκων

Λόγω του μεγάλου αριθμού των διαδίκων κρίθηκε ότι η δίκη δεν μπορεί να διεξαχθεί στις αίθουσες των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων του Πρωτοδικείου της οδού Δέγλερη.

Με συντονισμένες ενέργειες των διοικήσεων του Πρωτοδικείου και του Εφετείου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφασίστηκε όλες οι συνεδριάσεις -πλην της εναρκτήριας σήμερα- να διεξαχθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πρέπει να «τρέξει» με γοργούς ρυθμούς, καθώς τον Απρίλιο συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης πολλών εκ των κατηγορουμένων, με πρώτο εκείνο του βασικού κατηγορούμενου, του ιδιοκτήτη του mini market.