Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών για την άγρια δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου έξω από το Μεσολόγγι με υποψίες για συμμετοχή και άλλων προσώπων στο έγκλημα και στην προσπάθεια εξαφάνισης της σορού.

Οι αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει συνεργός ή και συνεργοί του ήδη κατηγορούμενου 50χρονου. Ο κρεοπώλης, που παραμένει προφυλακιστέος, φέρεται να πυροβόλησε το θύμα με κυνηγετική καραμπίνα, χρησιμοποιώντας φυσίγγια για αγριογούρουνο.

Το φυσίγγιο που βρέθηκε χθες, αλλά και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου, θα αποσταλούν σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση. Οι έρευνες της αστυνομίας δεν αποκλείουν τίποτα, ακόμα και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να τον πέταξε.

Ψάχνουν με ειδικά μηχανήματα για το όπλο

Στην περιοχή θα μεταβούν ναρκαλιευτές του στρατού και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανέλκυσης μεταλλικών αντικειμένων, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του νεαρός κυνηγός.

Δε αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κ. Δημογλίδουδήλωσε:  «Η θετική εξέλιξη της ανεύρεσης της σορού του άτυχου νεαρού θα μας δώσει σίγουρα περισσότερα στοιχεία για την έρευνα. Στοιχεία τα οποία θα μπορούν να αποκλείσουν ή να αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού στο συγκεκριμένο έγκλημα… Υπάρχει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και αυτό προκύπτει από το χρονικό διάστημα το οποίο είναι περιορισμένο. Ο άνθρωπος αυτός κινήθηκε στην περιοχή και τέλεσε αυτό που έχει τελέσει και ήδη είναι προφυλακισμένος και σίγουρα κατά την άποψή μας έχει κάποιον η κάποιους οι οποίοι τον έχουν βοηθήσει να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα.».

Τι βρήκε ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η σορός, η οποία ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, έφερε πολλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Τη σορό βρήκε η ομάδα που συνδράμει τις έρευνες για λογαριασμό της οικογένειας μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ο 31χρονος έχει τραύματα από κυνηγετικό όπλο αριστερά στην πλάτη, πιθανόν με φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριογούρουνου. Η λήψη γενετικού υλικού θα βοηθήσει την έρευνα και ταυτόχρονα θα ταυτοποιήσει πέραν αμφιβολίας την ταυτότητα της σορού. Οι αρχές πήραν δείγμα από τον κατηγορούμενο για να το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος.

Με τα ευρήματα θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του κρεοπώλη

Ο 50χρονος κρεοπώλης μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο 50χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως άφησε τον 31χρονο στον κόμβο των ΤΕΙ, μετά την βόλτα που πήγαν μαζί.

Οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους αναλυτικά και πλήρως χαρτογραφημένες τις τελευταίες κινήσεις του 50χρονου την ημέρα που είδε τον 31χρονο για τελευταία φορά. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ισχυρισμοί του βασικού κατηγορούμενου καταρρίπτονται. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν απεδείχθη ότι είχε κάνει χρήση ουσιών, την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, όπως ο ίδιος, είχε αρχικά υποστηρίξει.

Ο 50χρονος δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, κρατείται ακόμα σε αστυνομικό τμήμα από όπου πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου κάποια στιγμή στον ανακριτή Μεσολογγίου.