Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβέστες προκειμένου να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν κοντά στο χωριό της Βόλβης και στους Μολάους Λακωνίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η εικόνα του μετώπου στην Βόλβη παρουσιάζει βελτίωση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στη Βόλβη ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, 17 οχήματα, 2 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο καθώς και υδροφόρες.

Σημειώνεται ότι για τη φωτιά στη Βόλβη εστάλη μήνυμα του «112», το οποίο ανέφερε: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του οικισμού της Λίμνης Βόλβης. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»

Η φωτιά στους Μολάους Λακωνίας

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν και φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στους Μολάους Λακωνίας, για την κατάσβεση της οποίας έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Όσον αφορά τις φωτιές σε Βαρυμπόμπη και Κόκκινο Μύλο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το απόγευμα δεν υπήρχαν ενεργές εστίες.