Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις πρωϊνές ώρες στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας  Χανίων Κρήτης.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και υδροφόρες να σπεύδουν στο σημείο. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

Μέχρι τις 10.00 π.μ. η Πυροσβεστική έδινε μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του zarpanews, απειλούνται και σπίτια. Στην περιοχή ήχησε το 112, το οποίο καλούσε τους κατοίκους στον οικισμό Ναύσταθμο να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο Ναύσταθμος Κρήτης (ΝΚ) είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Ρόλος του είναι η συντήρηση και επισκευή πλοίων και πλωτών μέσων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του πολεμικού στόλου της χώρας.

(Foto ZARPANEWS.GR)