Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαινόταν μέχρι αργά το απόγευμα στην Εύβοια, στον δήμο Μεσσαπίων, με αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης δύο οικισμών.

Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό Κοντοδεσπότι, από το οποίο έχουν απομακρυνθεί 300 άτομα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Διευκρίνισε πάντως πως δεν απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές ή σπίτια. Κάτοικος του Κοντοδεσποτίου ανέφερε όμως  λίγο πριν τις 18:00 πως έχει καεί μια οικία.
Προληπτική εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων έχει δοθεί και για την κοινότητα Σταυρός, καθώς θα κινδυνεύσει εάν αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων. Έχει εκκενωθεί επίσης η μονή της Παναγίας Γοργοεπηκόου.
Στην Εύβοια πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα στην ορεινή δασική έκταση που καίει, όπου βρίσκονται κυρίως πεύκα.
Στην περιοχή επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν έξι αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου Πεζετέλ. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί πολλάκις μετά την πρώτη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από ανατολική προς δυτική Εύβοια.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε εν τω μεταξύ η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 14:00 σε ξερά χόρτα στο Κορωπί, στην οδό Καρπάθου.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής λόγω των ανέμων με 16 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ΠΗΓΗ: SKAI.GR