Μεγάλες διαστάσεις είχε πάρει μετά το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στη Μελία Αλεξανδρούπολης, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους πυροσβέστες που επιχειρούν γα την κατάσβεση. 

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με μηνύματα από το 112 έχει ζητήσει, μέχρι στιγμής, την εκκένωση 8 οικισμών, βόρεια – βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.  Πρόκειται για τους: Άνθεια, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό,Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα 112 για την εκκένωση του οικισμού Άνθεια. Νωρίτερα, είχε ζητηθεί από τους κατοίκους των χωριών Λουτρός, Αγνάτια, Αριστηνό και Δωρικό να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση υπό αντίξοες συνθήκες λόγω ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ είναι 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην περάσουν την Εγνατία Οδό, ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πεύκα.

Νωρίτερα – περίπου στις 3:00 το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από το 112 σε τρία χωριά. Οι κάτοικοι των χωριών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Αυξάνονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει το xronos.gr οσοι πολίτες δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης να συγκεντρωθούν στις πλατείες των οικισμών καθώς θα υπάρχουν λεωφορεία.
Κλειστή η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

«Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο,  έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.