Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο, παραμονή της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, η έξοδος των εκδρομέων ενόψει του τριημέρου, τόσο με αυτοκίνητα, όσο και δια θαλάσσης με την κίνηση να είναι πολύ αυξημένη στα λιμάνια της χώρας.

Μεγάλες ουρές σχηματίζουν επιβάτες και αυτοκίνητα στα λιμάνια της χώρας, και κυρίως στον Πειραιά, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στα αεροδρόμια.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται και η κίνηση στις Εθνικές οδούς.

Τα πλοία αναχωρούν για τα νησιά γεμάτα με τους λιμενικούς να προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους. Οι εκδρομείς για να επιβιβαστούν στο πλοίο πρέπει να έχουν μαζί τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Επί ποδός και η Τροχαία. Απότο πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι απαγορεύεται στις εξόδους των Εθνικών οδών η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου.

Σημειώνεται πως σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν μόνο μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι 18 πλοία για Κυκλάδες και Κρήτη και μέσα στην ημέρα θα ξεπεράσουν τα 28 τα δρομολόγια.

Τα μέτρα για τις μετακινήσεις προς τα νησιά

Για να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι επιβάτες χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Παράλληλα όταν επιστρέψουν, οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.